Seks anholdt efter stort fund i Lyngby

Politiet har anholdt seks personer efter stort fund af sprængstof, våben og narko i en fryser. Haglgevær fundet på hospital.

Seks personer blev mandag anholdt, efter Københavns Politi fandt over 32 kilo narkotika. Her billeder fra fryseren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Politi
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politis afdeling for organiseret kriminalitet har mandag anholdt seks personer efter et omfattende fund af amfetamin, kokain, sprængstof og skarpladte våben.

Det drejer sig blandt andet om 28,5 kg amfetamin, 3,025 kg kokain og tre pistoler med skarp ammunition, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

De anholdte vil i løbet af tirsdagen blive fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten. Der vil blive begæret lukkede døre, oplyser politiet.

Overvågede møde

Politiet slog til mandag, hvor man anholdt samtlige seks personer. Anholdelserne kom efter en ifølge politiet kort efterforskning, der strakte sig over en periode på fem uger.

Det store narko- og våbenfund kom i forbindelse med, at den særlige afdeling for organiseret kriminalitet i politiet havde overvåget et møde, hvor to mænd - en 32-årig mand fra Lyngby-egnen og en 27-årig mand fra Slagelse - mødtes med to andre mænd – en 26-årig mand fra Korsør-egnen samt en 28-årig mand fra Vestsjælland.

- De to mænd fra Korsør/Vestsjælland blev efter mødet bragt til standsning, og Københavns Politi fandt et kg amfetamin, der efter politiets vurdering stammer fra en lejlighed i Lyngby, oplyser politiet i pressemeddelelsen.

- Vi havde en god formodning om, at der i lejligheden kunne gemme sig et lager af amfetamin, så vi valgte at satse og slå til med det samme, fortæller politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, leder af narkosektionen ved Københavns Politi.

Narko gemt i fryser

Den 32-årige mand fra Lyngby blev anholdt i København, mens den 27-årige blev anholdt på sin bopæl i Slagelse. Samtidigt blev lejligheden i Lyngby ransaget, og her blev en 42-årig mand og hans 18-årige datter, der begge opholdt sig i lejligheden, anholdt.

Det var netop i forbindelse med ransagningen af lejligheden, at politiet gjorde det omfattende fund. I alt fandt man 28,5 kg amfetamin, der var gemt i en mindre fryser, 3,025 kg kokain, tre pistoler med skarp ammunition, to haglgeværer samt en håndgranat.

Blandt flere andre effekter fandt politiet ligeledes »cirka 157 gram sprængstof, en elektrisk detonator, en narkotikapresse, en vakuum-maskine samt fyldstof. Dertil kom en række blankvåben (sværd og knive).«

På den 42-åriges arbejdsplads – et offentligt hospital i hovedstadsområdet – fandt man et haglgevær i hans skab, oplyser politiet.