Sejlere blev slynget ud af deres båd

12 personer blev natten til lørdag bragt på sygehuset, efter de var sejlet ind i en stenmole.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kunne være gået rigtig galt, da 12 personer kort før midnat fredag sejlede ind i en stenmole i Københavns Havn. De blev slynget ud af båden ved sammenstødet med molen, men umiddelbart har de ikke pådraget sig alvorlige skader, forklarer vagtchef Jens Kristiansen fra Københavns Politi.

»De sejlede på stenmolen og fløj hen over den, og det giver selvfølgelig nogle skader. Der er mistanke om, at de kan have beskadiget deres rygge, og de har klaget over, at de havde ondt i ryggen, så det har man undersøgt. Umiddelbart var der ikke alvorlige skader, og de var ved bevidsthed efterfølgende,« siger han.

Fire af de 12 personer om bord på speedbåden blev bragt til behandling og nærmere undersøgelse på hospitalet i ambulancer, mens de resterende otte, hvis tilstand var bedre, blev kørt til undersøgelse i en bus i samlet trop.

Gruppen påsejlede stensætningen ved Trekroner i Københavns Havn, men politiet ved endnu ikke, hvordan det kunne ske. Det kom hurtigt til stedet med redningshelikopter, mandskab og både, fordi det allerede var i området i forbindelse med gadefesten Distortion, som fredag fandt sted på Refshaleøen i København.

Blot få minutter før speedbåden sejlede ind i molen, skete der en anden kæntringsulykke ikke langt fra Trekroner.

Havnebussen, som transporterede de mange Distortion-gæster til og fra fastlandet, kolliderede med en gummibåd med fire personer om bord. De røg alle i vandet, men blev straks hjulpet op og i sikkerhed på havnebussen.

De to episoder skete uafhængigt af hinanden, og holdt politiet travlt beskæftiget før og efter midnat, forklarer Jens Kristiansen.

»Det er mærkeligt, at det skete stort set samtidig. Det var stort set inden for et minut,« siger han.

Ser man bort fra postyret i havnen, forløb Distortions tredje dag stille og roligt, oplyser vagtchefen.

»Der var omkring 30.000 personer, da der var flest på Refshaleøen, men det forløb forholdsvist fredeligt. Vi har fire anholdte, der er anholdt for småting som spritkørsel. Det var fredeligt og roligt,« siger han.