Seerredaktør renser Jeppe Nybroe

En gennemgang af den tidligere studievært Jeppe Nybroes nyhedsindslag giver ikke anledning til fornyet kritik, oplyser DR's seerredaktør.

Der er ikke mere at komme efter i sagen om Jeppe Nybroes vildledende indslag.

Det oplyser Danmarks Radio på baggrund af en intern undersøgelse foretaget af lytter- og seerredaktør Jacob Mollerup, som har undersøgt den tidligere DR-journalists indslag.

Jacob Mollerups redegørelse er blevet til på baggrund af interviews med 16 redaktører og journalister på TV-Avisen samt gennemgang af en lang række nyhedsudsendelser med Jeppe Nybroe.

I redegørelsen konkluderer Jacob Mollerup:

»Gennemgangen omfatter enkelte tilfælde, hvor Nybroe har haft en tendens til at overdramatisere historier. Men det har ikke haft en karakter, som gør det relevant at rette fornyet kritik mod ham«.

Divisionschef for DR Nyheder Ulrik Haagerup er glad for, at redegørelsen ikke rejser ny kritik af Jeppe Nybroe:

»Det glæder mig, at den interne undersøgelse ikke belaster Jeppe Nybroe yderligere. Både DR og han har brug for, at der nu kan sættes et punktum i denne sag. Jeg opfatter fortsat Jeppe Nybroe som en talentfuld journalist og et ordentligt menneske, som jeg ønsker alt godt i fremtiden«, siger Ulrik Haagerup.

Ledelsen i DR Nyheder har taget hele forløbet meget alvorligt og sat flere initiativer i gang. Disse initiativer overhaler i et stort omfang redegørelsens fem anbefalinger til, hvordan DR Nyheder kan forebygge lignende episoder i fremtiden.

»I DR Nyheder har vi kunnet lære meget af sagen, der har betydet, at vi i fremtiden forhåbentlig bliver bedre til at forhindre, at medarbejdere kommer i situationer, hvor de ender med at give danskerne en anden version af virkeligheden end den bedst opnåelige. Fejl undgår ingen, der insisterer på at lave noget,« siger Ulrik Haagerup.