Se videoerne: Ølkast med fyldte dåser aflyser fodboldfest

Vi kender det fra sidste sommer. Men nu har endnu en uheldig tendens fået DBU til at tage konsekvensen og droppe storskærmsarrangement i Fælledparken.

 
Se videoerne af de mange flyvende ølkrus og øldåser, som fredag blev kastet rundt til fodboldfesten i Fælledparken. Video: Emil Vahl-Møller og Sandro Spasojevic/Twitter Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det regner med fadøl, hver gang Danmarks fodboldlandshold sender bolden i modstandernes mål – noget de, i al beskedenhed, har gjort en del gange i løbet af det seneste år.

Men selvom et koldt fadølsbad kan lyde tiltalende for ølentusiasten, er det næppe nogen særlig fornøjelse. Og den seneste række af Nations League-kampe har ført endnu en uheldig tendens med sig ved storskærmsarrangementet i Fælledparken i København.

For nu er det også fyldte øldåser og flasker, der bliver kastet med.

Det har fået Dansk Boldspil-Union (DBU) til at trække stikket på aftenens storskærmsvisning af den sidste kamp mod Østrig.

»Vi vil ikke risikere, at børn og voksne bliver beskadiget af fyldte ølkrus, flasker eller øldåser. Så selvom langt det største flertal af deltagerne har opført sig ordentligt, er der et lille antal, der ødelægger det for de mange,« siger DBUs kommunikationschef, Jakob Høyer, i en pressemeddelelse.

Ifølge DBU var mellem 15.000 og 20.000 mennesker til stede i Fælledparken fredag, og videoer på sociale medier viser, hvordan der blev kastet med øldåser, da Danmark i anden halvleg udlignede til 1-1. Målet blev dog underkendt for offside.

Flere blev ramt af de fyldte øldåser, og en af publikummerne fortæller til TV 2 Lorry, hvordan han måtte bruge sin hættetrøje som beskyttelse af hovedet.

En anden video viser, hvordan en ung mand kravler op i en mast. I hælende på ham er en vagt iført orange vest, der forsøger at gelejde ham ned igen.

Også her fyger øldåserne om masten og de to, der hænger i den.

En våd og dyr sommer

Foruden herrelandsholdets magiske genopståen efter Christian Eriksens kollaps i Parken var ølkast også på dagsordenen ved samtlige kampe under EM-slutrunden sidste år.

For også her fløj fadøllene i alle retninger, hver gang det danske fodboldlandshold sparkede bolden i mål.

Her er det billeder fra et storskærmsarrangement i Tivoli i København, da Dolberg, Delaney og company vinder kvartfinalen over Tjekkiet med en 2-1-sejr:

Ølkastene var også et problem blandt de fans, der befandt sig til kampene på stadion. Allerede i slutningen af juni sidste år opfordrede Dansk Boldspil-Union de danske fans til, at lade fadøllene blive i hænderne.

»Lige nu har vi fået adskillige bøder fra UEFA for ølkast. Og de bøder bliver ved med at vokse, så vi bliver nødt til at få styr på det og finde en anden måde at fejre forhåbentlig mange sejre og mål for det her landshold,« sagde Jakob Høyer fra DBU dengang til TV 2 Sport.

Han ville dengang ikke oplyse, hvad bøderne var løbet op i.

DBU og TV 2 vil nu evaluere afviklingen af fodboldfesterne med de relevante myndigheder og vurdere om, og hvordan det er muligt at øge sikkerheden, så det er muligt at etablere lignende fodboldfester på senere tidspunkt, oplyser DBU.

Danmark skal spille mod Østrig i aften klokken 20.45 for et udsolgt Parken. Der vil fortsat være fanzone i Fælledparken, men kampen må de mange fodboldfans uden billetter altså gå andetsteds hen for at se.