Se videoen: Politiet efterlyser denne mand efter bølge af påsatte brande

Politiet har offentliggjort overvågningsvideo af en mand, som er relevant for efterforskningen af de mange påsatte brande, som plager Fjerritslev i Nordjylland. Oplysninger om manden kan ifølge politiet vise sig at være »helt centrale« for opklaringsarbejdet.

Foto: Nordjyllands Politi. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordjyllands Politi spørger nu borgerne om hjælp til at finde ud af, hvad en ukendt mands rolle er i sagen om de mange brande, der har plaget Fjerritslev den seneste tid. Politiet har derfor offentliggjort overvågningsbilleder af en mand, som kan vise sig at være relevant for efterforskningen.

De to videosekvenser viser en kraftigt bygget, bredskuldret mand. Hans hoved er rundt, og han er iført en tætsiddende uge, kraftig hoftekort jakke med skrå sidelommer og kraftig krave, træsko uden hælkappe og bukser i denimstof, som muligvis er af mærket Wrangler. Vicepolitiinspektør Frank Olsen, der leder efterforskningen, påpeger, at videooptagelserne er foretaget i mørke, og at man derfor ikke kan sige noget præcist om farvar og nuancer på overvågningen.

Han understreget også, at manden ikke nødvendigvis har noget med brandene at gøre.

»Måske er han nede for at ryge en cigaret, eller måske er han en af de mange borgere, der holder vågnet øje med, hvad der foregår. Det ved vi ikke. Men han kan – bevidst eller ubevidst – have gjort sig nogle relevante iagttagelser i forbindelse med containerbrandene i Fjerritslev by,« siger Frank Olsen.

Den ene videosekvens viser den ukendte mands ankomst til stedet, og den anden viser manden forlade stedet. Videoerne kan ses i bunden af artiklen.

Nordjyllands Politi vil naturligvis gerne i kontakt med denne mand og opfordrer manden til at henvende sig til politiet. Borgere, som genkender manden eller har andre oplysninger i sagen, opfordres også til straks at kontakte politiet ved at ringe 114.

»Årsagen er blandt andet, at disse oplysninger er helt centrale for os, så vi kan validere den information, vi måtte få ind,« siger Frank Olsen, der kun kan sige, at videoen er kommet til politiets kendskab via en henvendelse fra en borger.

Nordjyllands Politi har ikke yderligere oplysninger i sagen på nuværende tidspunkt.

I sidste uge beskrev Berlingske, hvordan Fjerritslev i Nordjylland har været ramt af usædvanligt mange brande, siden det ikoniske Svinkløv Badehotel nedbrændte sidst i september. Ifølge politiet er der mindst én seriebrandstifter, der hærger, og som angiveligt står bag de 21 brande, som er blevet påsat i Fjerritslev i løbet af de seneste syv uger.

»Det er meget alvorligt. Vi har en seriebrandstifter, som nu også sætter ild til private boliger,« sager Frank Olsen til Berlingske i sidste uge.

Brandene har hovedsagligt været rettet mod ubeboede ejendomme. Alt fra sommerhuse til containere og halmballer er blevet antændt. Men lørdag den 19. november tog sagen en ny, alvorlig drejning, da en 87-årig kvinde var tæt på at brænde inde i sit stråtækkede hus i Fjerritslev. Den 87-årige, som efter 60 år i huset nu er hjemløs, blev ifølge Ekstra Bladet reddet af sit barnebarn, som fik trukket hende i sikkerhed.

Mandag i sidste uge gik det ligeledes ud over en ejendom i Fjerritslev, hvor et udhus blev antændt. Ingen kom til skade.