Se video fra stormen i Nordsøen: Så højt gik bølgerne under Urd

I Nordsøen kan man ikke finde læ for stormen - medmindre det er nede i en dal mellem de 20 meter høje bølger.

Måske Danmarks mest urolige arbejdsplads. Udsigten fra Esvagt Stavanger i går eftermiddags. Foto: Samuel Dalgaard Petersen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stormen Urd rasede mandag og natten til tirsdag og skabte både trafikale problemer og farlige episoder rundt om i landet.

Men for søens folk, var det blot endnu en dag på kontoret - dog med lidt høj søgang.

Sømand Samuel Dalgaard Petersen var på arbejde på Nordsøen under stormen Urd og optog flere videoer af det oprørte hav. Berlingske har fået lov til at bringe et klip, der viser den høje søgang.

Videoerne er optaget fra Esvagt Stavanger, som er et »standby-fartøj« for rederiet Esvagt, der sejler ud fra Esbjerg og leverer redning, service og sikkerhed til offshore-industrien i Nordsøen - både vindmølleparker og olie/gas-felterne.

Esvagt Stavanger lå omkring Heimdal-feltet, da Urd ramte og en storm af den styrke er slet ikke nok til at serviceskibene søger land. Videoerne er endda optaget i de mildere og indledende faser af stormen, før mørket faldt på og det for alvor blæste op.

»Jo, det var da hårdt,. Det er som regel sådan i vintermånederne, at vi har hårdt vejr., men skibene er byggede til det, og mandskabet er altid velforberedt,« skriver Samuel Dalgaard Petersen fra sin vippende arbejdsplads.