Se tallene: Så mange danskere er sendt hjem på statens lønkompensation – og her kommer de fra

Over 170.000 lønmodtagere er i sendt hjem på lønkompensationsordningen, hvor virksomheder kan få hjælp fra staten til at betale medarbejderes løn. De fordeler sig over hele landet.

Claus Sloth, der ejer træningscentret Claus Sloth i Odense, fik som resten af landets fitnesscentre besked på at lukke helt ned, og hans 27 medarbejdere er sendt hjem med lønkompensation. I artiklen ses en liste over fordelingen af danskere i landet, der er sendt hjem med lønkompensation. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

170.000 danske lønmodtagere bliver i øjeblikket kompenseret med statens hjælpepakker for lønkompensation.

Det viser nye tal fra Erhvervsstyrelsen.

Region Hovedstaden og Region Syddanmark er de to steder i landet, der tegner sig for de højeste andele af lønmodtagere, der er sendt hjem på lønkompensation, oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

»Vi har sammen med Folketingets øvrige partier spændt et sikkerhedsnet ud under Danmark, dansk erhvervsliv og danske lønmodtagere allerede fra starten af coronakrisen. Det har været en nødvendig prioritet for os for at kunne holde hånden under økonomien. Og de nye tal, vi har lagt frem i dag, bekræfter mig i, at det var vigtigt, at vi handlede. Nu står vi over for næste skridt, hvor vi skal kickstarte økonomien, og det skal vi gøre klogt, så Danmark kommer bedst muligt ud på den anden side af krisen,« siger finansminister Nicolai Wammen (S) i pressemeddelelsen.

Statens bidrag til lønkompensation er maksimalt 30.000 kroner pr. måned pr. medarbejder, og det gælder både funktionærer og ikkefunktionærer.

»Coronaudbruddet har betydet, at mange har mistet deres job, men vi har været forskånet for den eksplosion i arbejdsløshed, som man for eksempel har set på vores største eksportmarked USA. Og det tror jeg ikke mindst skyldes trepartsaftalen om lønkompensation. Ordningen har sikret mange lønmodtagere fuld løn,« siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S) i pressemeddelelsen.