Se og Hørs tys-tys-kilde er nu afhørt og sigtet

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Se og Hørs såkaldte tys-tys-kilde blev tirsdag sigtet af Københavns Vestegns Politi.

»Han er blevet afhørt og har givet sin version af historien, og den indgår nu i politiets videre efterforskning,« siger hans advokat, Michael Juul Eriksen, til Berlingske Nyhedsbureau.

»Vi følger med i, hvad der sker. Nu har han ret til at se det materiale, der kommer frem, og det samme har jeg. Og så vurderer vi løbende, hvad vores strategi skal være,« tilføjer advokaten.

Den 45-årige mand er blevet sigtet efter straffelovens paragraf 263, der handler om at skaffe sig adgang til andres oplysninger. Han er desuden sigtet for overtrædelse af markedsføringslovens bestemmelser om forbud mod at videregive forretningshemmeligheder.

Ifølge Michael Juul Eriksen har den 45-årige mand ikke taget stilling til, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

Mistankegrundlaget drejer sig om, at Se og Hør i en periode fra 2007 til 2012 skulle have modtaget oplysninger om kendte personers dankorttransaktioner fra Nets, det tidligere PBS, med henblik på, at bladets journalister kunne følge de kendte.

Københavns Vestegns Politi forventer, at der vil blive rejst sigtelser mod flere personer.

»Efterforskningen koncentrerer sig lige her og nu om den ansatte i Nets, hans kontaktperson eller kontaktpersoner på bladet, bladets ledelse, den juridiske person bag Se og Hør og muligvis visse journalister,« siger efterforskningschef Bent Isager-Nielsen i en skriftlig besked.

Han tilføjer, at politiet selvfølgelig - som altid i alvorlige sager - også kigger bredere i forhold til eventuelle andre kriminelle forhold.

Københavns Vestegns Politi formoder, at efterforskningen bliver langvarig, og oplyser, at den sker i samarbejde med Rigspolitiets nye Cyber Crime Center.

Politikredsen indledte sin undersøgelse af sagen mandag i sidste uge og har siden fået flere anmeldelser fra enkeltpersoner.

Se og Hør-sagen har allerede resulteret i, at flere medarbejdere på ugebladet er blevet sendt hjem, mens politiet undersøger sagen.

For nylig valgte Se og Hørs tidligere nyhedschef Lise Bondesen at forlade Ekstra Bladet, mens Se og Hørs tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup har forladt sin stilling på TV2.