Se og Hør suspenderer belønning for tips

Det skandaleramte ugeblad Se og Hør suspenderer nu deres belønning til læsere, der kommer med tips til historier. Det skriver chefredaktør i fredagens udgave af Se og Hør, hvor han også lover, at ulovlighederne på ugebladet er en saga blot.

Det er indtil videre slut med at få belønning for at give tips om kendte og kongeliges eskapader til det skandaleramte ugeblad Se og Hør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er indtil videre slut med at få belønning for at give tips om kendte og kongeliges eskapader til det skandaleramte ugeblad Se og Hør. Det skriver ugebladets chefredaktør, Niels Pinborg, i sin leder i fredagens udgave af det omstridte sladderblad.

»En reporters fornemmeste opgave er at skaffe information, der ikke bare er frit tilgængelig. Men kritikken gør, at vi må i tænkeboks omkring, hvordan vi skaffer vores kilder. Derfor suspenderer vi tip-honoraret, indtil vi har overblik over sagen,« skriver Niels Pinborg og fortsætter:

»Ikke fordi jeg synes, der er noget galt med, at vi honorerer folk, der giver os et tip, men fordi der er tvivl om, hvorvidt det gør, at folk går langt for at tippe os.«

Det vil stadig være muligt at kontakt Se og Hør med tips, men indtil videre altså uden belønning.

»Tiden vil vise, i hvilken form vores tip-system vender tilbage,« lyder det.

Niels Pinborg understreger derudover over for læserne, at han selv tager afstand fra den systematiske overvågning af kendte og kongeliges kreditkortoplysninger gennem en kilde hos Nets, og de kendtes rejseplaner gennem en kilde med adgang til passagerlister hos SAS.

»Lad os slå fast: Det, der er sket, er efter alt at dømme knaldhamrende ulovligt. Det er uetisk, amoralsk, uansvarligt - som de krydsordseksperter I er, kan I selv finde på flere synonymer for det utilgivelige morads, der har fundet sted,« skriver chefredaktøren, hvorefter han højt og helligt lover, at der ikke længere bliver brugt sådanne metoder på Se og Hør.

»Det er også utilgiveligt, fordi I, kære læsere, blev holdt for nar. Når man læser Se og Hør, må det være rimeligt at antage, at de historier, der bringes, er fremkommet ved hjælp af lovlige metoder, uden bestikkelse og anden kriminalitet. Og sådan bliver Se og Hør til i dag. Det står jeg inde for.«

Men at skrue ned for de opsigtsvækkende artikler i ugebladet, er der ikke planer om på Se og Hør. Det slår Niels Pinborg fast til sidst i sin leder, hvor han dog også fortæller, at forandring er på vej.

»Vi må bruge denne sag på at lave en positiv og nødvendig forandring af bladet. Og med disse løfter til læserne begynder vi første skridt mod et nyt Se og Hør, der skal begejstre, fascinere, chokere, afsløre og underholde. Kort og godt levere den sladder, I har efterspurgt siden 1939,« skriver han.