Se og Hør sender syv medarbejdere hjem

Se og Hør sender syv medarbejdere hjem oven på skandalen på ugebladet. Det sker, fordi BT torsdag kan fremlægge mails i sagen om overvågningen af kendte danskere.

Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Syv medarbejdere fra Se og Hør er onsdag aften blevet sendt hjem. Det drejer sig om fem journalister og to fotografer, oplyser Se og Hørs chefredaktør, Niels Pinborg, ifølge bt.dk.

»Se og Hør har i dag givet syv medarbejdere fri. De syvs navne optræder på tre mails, der kan sættes i forbindelse med den såkaldte tys-tys kilde. Det er en dansk avis (BT, red.), der er kommet i besiddelse af de tre mails fra 2009 og 2010, der har gjort Se og Hør opmærksom på det,« skriver Niels Pinborg ud i en intern mail på Se og Hør.

»For ikke at belaste de syv medarbejderes muligheder for at virke på Se og Hør har man valgt at give dem fri, indtil der er lys over sagen,« skriver Pinborg videre.

Hjemsendelsen sker som en konsekvens af, at BT torsdag bringer tre afslørende mail, hvor det fremgår, at det var almindelig kendt på Se og Hør, at man havde en kilde, der kunne skaffe kreditkortoplysninger om kendte danskere.

Mailene om kreditkilden er sendt til flere end syv ansatte, men det er kun syv personer, der stadig er i Aller, der udgiver Se og Hør.

Tidligere onsdag stod tidligere Se og Hør-journalist, Kenth G. Madsen, frem og fortalte, at det var almindeligt kendt, at man på Se og Hør havde en kilde, der kunne skaffe kreditkortoplysninger på kendte og kongelige.

»Man vidste, at kilden eksisterede. Jeg har kun hørt kilden omtalt på gangene, og det var ikke en, jeg havde kontakt til, men det var alment kendt,« siger Kenth G. Madsen, der i dag arbejder som freelance-journalist, til bt.dk.