Se og Hør-sagen trækker ud

Københavns Vestegns Politi regner ikke med at være til bunds i Se og Hør-sagen før til efteråret.

Læs mere
Fold sammen

13 terabyte - eller hvad der svarer til 2.766 DVDer.

Så meget fylder materialet fra Se og Hør-sagen, hvor ugebladet står anklaget for at bruge en hemmelig kilde til at skaffe sig adgang til kendte og kongeliges fortrolige kreditkortoplysninger.

Københavns Vestegns Politi er i fuld gang med at efterforske sagen, men de store mængder data tager tid at komme igennem. Først til efteråret forventer politiet at være færdig med at gennemgå de mange oplysninger, fortæller vicepolitiinspektør Carsten Jansson.

»Selv om vi er nået et godt stykke ind i sagen, så er der forsat meget, der udestår. Derfor forventer jeg, at vi tidligst i efteråret kan overgive sagen til anklagemyndigheden, der skal tage stilling til, om der skal rejses tiltale,« siger han i en pressemeddelelse.

I alt er ni personer sigtet i sagen, som tog fart sidste år, da tidligere journalist på Se og Hør Ken B. Rasmussen udgav bogen »Livet det forbandede«.

Bogen afslørede, at ugebladet havde brugt en hemmelig kilde, den såkaldte tys-tys-kilde, der havde skaffet oplysninger via Nets om kendte og kongeliges brug af kreditkort.