Se og Hør-sagen: Materiale beslaglagt fra 11 personer

Politiet ransagede tirsdag eftermiddag mediehuset Aller og beslaglagde materiale i forbindelse med efterforskningen af Se og Hør-sagen. Aller vil nu prøve sagen ved Landsretten.

Tirsdag blev Aller Medias hovedkvarter på Havneholmen i København endnu en gang ransaget i forbindelse med efterforskningen af Se og Hør-sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Materialet som Københavns Vestegns Politi tirsdag eftermiddag har beslaglagt hos mediehuset Aller, indeholder oplysninger om en lang række af 11 nuværende og tidligere medarbejdere på Se og Hørs sms- og email-korrespondancer, der går flere år tilbage i tiden.

Det siger Allers advokat, Hans Jakob Folker, til Berlingske.

Det beslaglagte materiale indeholder oplysninger om en lang række af ugebladet Se og Hørs kilder, som ikke har forbindelse til den verserende sag. Aller har derfor indtil nu nægtet at udlevere materialet til politiet med henvisning til kildebeskyttelsen, som kort fortalt er journalister og mediers ret til at beskytte identiteten på kilder, som kommer med informationer til medierne.

Materialet indeholder blandt andet en kopi af indbakken på 11 nuværende og tidligere medarbejderes mailkonti.

»Vi kan sagtens forstå, at politiet er i gang med at efterforske den konkrete sag. Vi mener bare ikke, at det må kunne ske på bekostning af alle andre kilder, som er uvedkommende for denne sag. Vi mener simpelthen ikke, at politiet har den fornødne forståelse for de vilkår, som pressen arbejder under. Den del af kildebeskyttelsen bliver vi nødt til at gå videre med til landsretten,« siger Hans Jakob Folker.

Tirsdag eftermiddag gav en dommer fra retten i Glostrup politiet lov til at beslaglægge computere, email-korrespondancer og mobiltelefoner hos mediehuset Aller i forbindelse med politiets efterforskning af Se og Hør-sagen, hvor Aller-koncernens kulørte ugeblad er beskyldt for ulovligt at have overvåget kendtes kreditkortoplysninger, som den særlige "tys-tys-kilde" angiveligt lækkede fra databaserne hos betalingsvirksomheden Nets.

Politiet nåede at ransage Aller og beslaglægge materiale fra et aflåst rum i Aller-domicilet på Havneholmen i København, men mediehuset kærede øjeblikkeligt sagen til landsretten og anmodede om, at der bliver truffet beslutning om "opsættende virkning". Det har mediehuset fået medhold i, og det betyder helt konkret, at politiet ikke må gennemgå det beslaglagte materiale, før Landsretten træffer en afgørelse.

»Vi er rigtig glade for, at vi nu får mulighed for, at Landsretten kan tage stilling til sagen, inden materialet lægges åbent frem til politiet,« siger Hans Jakob Folker.

Siden sagen begyndte at rulle i slutningen af april, har mediehuset foretaget en intern efterforskning af sagen med advokat Henrik Stagetorn i spidsen. Den eksterne og uvildige undersøgelse forventes at være færdiggjort i løbet af næste uge.

Indtil nu er journalisterne Ken B. Rasmussen og Kasper Kopping sigtet i sagen. Det samme er de tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup, Kim Henningsen og Per Ingdal samt "tys-tys-kilden" og Aller Media.

Lederen af efterforskningen af Se og Hør-sagen, politiinspektør Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi, ønsker ikke at kommentere dagens kendelse, fordi den er afsagt bag lukkede døre.

Han siger dog om sagen generelt:

"Vi afhører, vi sigter, vi ransager og indimellem skal vi bruge rettens kendelser, når der opstår et tvist. Jeg kan bekræfte, at der i dag har været et retsmøde, men da det har været afholdt bag lukkede døre, må jeg ikke sige noget om det. Det ændrer ikke strategien. Vi kører videre og får undersøgt det, som vi skal," siger Bent Isager-Nielsen til Berlingske.