Se og Hør-forfatter trækker Qvortrup-beskyldning tilbage

Ken B. Rasmussen har beskyldt Henrik Qvortrup for at have »orkestreret« overvågning af Helle Thorning-Schmidt og andre toppolitikere. Men nu trækker han i land. Overvågningen af toppolitikerne skete først flere år efter Qvortrups afgang som Se og Hør-chefredaktør.

Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ken B. Rasmussen, tidligere Se og Hør-journalist og forfatter til bogen »Livet, det forbandede«, trækker nu i land. Tidligere fredag sagde han til DR Nyheder, at Henrik Qvortrup som Se og Hør-chefredaktør havde »orkestreret« overvågning af Helle Thorning-Schmidt (S) og en række toppolitikere.

Målet med overvågningen var blandt andet, hævdede Ken B. Rasmussen, at kunne tage et billede af en topløs Helle Thorning-Schmidt, som man så kunne bringe på ugebladets forside, når hun var blevet statsminister.

Nu har Ken B. Rasmussen skiftet forklaring. Overvågningen af Helle Thorning-Schmidt foregik ifølge Ken B. Rasmussen i sensommeren 2011, hvilket er knap tre år efter, Henrik Qvortrup forlod Se og Hør.

Ken B. Rasmussen vil ikke tale med pressen fredag, men har via sit PR-bureau sendt følgende kommentar:

»Overvågningen af Thorning foregik i sensommeren 2011 – op til det års valg. Ikke op til valget i 2007, hvor vi jo endnu ikke havde tys-tys-kilden. Løkke-overvågningen var, mens han var statsminister. Begge dele var efter Qvortrup, så jeg kan egentlig godt forstå, at han nægter kendskabet til det. At vi generelt var mere interesserede i politikere som basis for historier under Qvortrup, det er rigtig nok - Morten Helveg (R) var jo her et prime example.«

Henrik Qvortrup afviste tidligere fredag gennem sin advokat, Anders K. Németh, de alvorlige beskyldninger fra sin tidligere ansatte:

»Jeg kan på vegne af min klient Henrik Qvortrup oplyse, at han helt grundlæggende fortsat finder det mest korrekt at medvirke til en afdækning af den såkaldte Se og Hør-sag via afhøring hos politiet. Dog kan det i relation til de senest fremkomne påstande fra Ken B. Rasmussen oplyses, at Qvortrup intet kender til en systematiseret overvågning eller enkeltepisoder med overvågning af toppolitikere, herunder Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen, samt at påstanden om, at han skulle have taget initiativ til en overvågning af Helle Thorning-Schmidt med henblik på at offentliggøre kompromitterende billeder, således er helt og aldeles usand,« skrev Anders K. Németh i en kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

Berlingske har forgæves forsøgt at få en kommentar til Ken B. Rasmussens beskyldninger fra Aller. Kim Henningsen, der var Se og Hørs chefredaktør 2009-2013, afviser via sin advokat over for Berlingske Nyhedsbureau at kommentere sagen.