Se og Hør-chefredaktør: »Det sidste kritiske interview med prins Henrik er blevet bragt i Se og Hør.«

Se og Hørs chefredaktør regner ikke med, at der kommer flere kritiske interview med prins Henrik. Han ærgrer sig over, at diagnosen ikke var kendt tidligere. Berlingske vil også være mere tilbageholdende.

Arkivfoto: Prins Henrik viser rundt på vinslottet Chateau de Cayx. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen

Se og Hør vil fremover holde sig mere tilbage i sin tilgang til prins Henrik, efter at det er blevet meldt ud, at Prinsen lider af demens.

»Han er ramt af en svær sygdom, og vi kommer til at beskytte ham ved ikke at gå efter ham på samme måde, som vi gør med andre kilder,« siger Niels Pinborg, chefredaktør på Se og Hør.

Han peger på, at medier har pligt til at vurdere, om en kilde er i stand til at overskue konsekvensen af det, personen siger, og det udelukker en demensdiagnose.

»Jeg tror, at det sidste kritiske interview med prins Henrik er blevet bragt i Se og Hør,« siger Niels Pinborg.

»Det kan godt være, at vi vil citere ham for at sige, at vejret er dejligt, for han er ikke død, og han er stadig en central skikkelse i det danske samfund. Det kan også godt være, at han har noget på sinde eller vil hilse på det danske folk. Det kan vi godt facilitere, men vi kommer ikke til at lave decideret kritiske historier, hvor hans udsagn er toneangivende. Det har jeg meget svært ved at forestille mig.«

Se og Hør bragte i august et interview med prins Henrik, efter at han meddelte, at han ikke ville begraves i Roskilde Domkirke. Prinsen sagde bl.a., at Dronningen gjorde ham til en nar.

»Dengang vidste vi, at Prinsen havde noget på sinde og ønskede at udtale sig. Han gav et interview, som efterfølgende blev blåstemplet af Kongehuset. Havde jeg vidst, hvad jeg ved nu, var vi ikke fløjet ned for at interviewe ham. Så meget har tingene ændret sig.«

Berlingskes holdning

Berlingske vil fremover også være mere til­bageholdende i sin dækning af prins Henrik.

»Vi er nødt til at yde en beskyttelse, som vi ellers ikke ville yde. Ud fra de presseetiske regler er vi forpligtede til at beskytte personer, som er i en situation, hvor de ikke på sædvanlig vis er i stand til at forsvare sig selv, og det er der tale om her. Vi er nødt til at agere efter det,« siger Tom Jensen, chefredaktør på Berlingske.

»Der kan være forhold, hvor man kan gå kritisk til værks, men jeg tror, at medier generelt og vi på Berlingske vil være tilbageholdende med det, vi så i sensommeren, hvor prins Henrik blev konfronteret med og interviewet om sine egne udsagn, fordi vi nu ved, at han har en demensdiagnose,« siger Tom Jensen.