Se listen: Sygeplejersker er den mest troværdige faggruppe

En ny undersøgelse af danske faggruppers troværdighed giver bundkarakterer til politikere og bilforhandlere.

RB plus. Travlhed på sygehuse skader sikkerheden. I en ny undersøgelse svarer hver anden sygeplejerske, at arbejdsdagen på hospitalerne er så travl, at det går ud over patientsikkerheden.De ansatte på de danske hospitaler skal løbe stærkt for at få arbejdsdagen til at hænge sammen. Ofte skal de løbe så stærkt, at det går ud over patienternes sikkerhed. Det er konklusionen i en spørgeskemaundersøgelse, foretaget af Megafon for Dansk Sygeplejeråd, blandt regionalt ansatte sygeplejersker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Det er i det danske retsvæsen og på landets hospitaler og lægeklinikker, at vi finder de mest troværdige faggrupper i Danmark. Det viser en ny undersøgelse fra Radius Kommunikation.

Helt i top er landets sygeplejersker, der henviser dommere og læger til de følgende pladser.

- Det er utrolig vigtigt for os. Og det er glædeligt, at befolkningen mener, at vi er de mest troværdige.

Siger formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen. Hun hæfter sig ved, at det på trods af travlhed på landets sygehuse er lykkedes hendes medlemmer at optræde troværdigt over for patienterne.

- Vi driver et sundhedsvæsen, hvor vi pisker sygeplejerskerne rundt. Men prisen her beviser, at de på trods af det, med deres store hjerte og menneskelighed, formår at udøve omsorg.

Det er Radius Kommunikation, der står bag undersøgelsen. Den sætter spot på hvilke brancher i landet, der oplever den største troværdighed i danskernes øjne.

Mere end 2000 danskere er blevet spurgt ind til troværdigheden blandt 20 forskellige faggrupper, og det er altså blandt dem, at sygeplejerskerne skiller sig heldigt ud.

- Jeg tror da, at alle faggrupper stræber efter at være dem med højest troværdighed. Det betyder rigtig meget for vores muligheder for at agere og vores renommé.

Respondenterne er blevet bedt om at rangere faggruppernes troværdighed på en skala fra 1-5, hvor fem er meget høj troværdighed, og hvor et er meget lav troværdighed. Sygeplejerskerne scorede 4,04 som det højeste.

Mens sygeplejersker, dommere og læger kan glæde sig over at være placeret på de tre øverste pladser i målingen, så ser det straks værre ud journalister og bilforhandlere, der ligger i bunden. Hjælpeløst sidst ligger politikere, de får karakteren 2,06 af respondenterne.

/ritzau/