Se listen: Her er de mest populære børnenavne

Emma er tilbage på førstepladsen og William ligger der stadig. Det viser dugfriske tal fra Danmarks Statistik over de mest populære baby-navne i 2014. Hovedstadens forældre har dog andre ideer.

Emma er tilbage på førstepladsen på listen over de mest anvendte pigenavne. Emma har ligget på listens Top-5 gennem næsten 20 år. Sidste gang hun lå allerøverst var i 2011, og nu er hun altså stærkt tilbage i førertrøjen.

William har lagt sig godt tilrette på førstepladsen, hvor han har ligget siden 2010.

I alt har 18 ud af 1.000 piger født i 2014 fået navnet Emma, mens 21 ud af 1.000 nyfødte drenge fik navnet William.

Vi er vilde med pigenavne, der slutter på 'a'. De første 11 navne på listen over pigenavnene slutter alle på det bogstav.

Højdespringerne blandt pigerne er Alba, der går 16 pladser frem til nr. 40, Signe, der springer 19 pladser frem til nr. 32 og Liv, der rykker 18 pladser frem  til nr. 36.

Hos drengene er det Malthe og Nohr, der for alvor er på vej frem med et ryk på henholdsvis 16 og 19 pladser. Nohr er et af de nye navne på Top-50 over drengenavne sammen med Sander og Asger.

Hos pigerne er Signe, Liv, Alba og Aya helt nye på pigernes Top-50. Til gengæld er Thea, Silje og Merle  røget ud igen.

Navnene fordeles ikke lige jævn i hele landet. Emma ligger faktisk kun i top i tre regioner: Sjælland, Syddanmark og Nordjylland. I Region Hovedstaden er Ella det mest populære pigenavn, og i Region Midtjylland er det Sofia, som ligger i top.

På drengesiden er der endnu mere spredning i regionerne. Selvom William gives til så stor en andel af drengene, er det kun det mest populære i to regioner, Syddanmark og Midtjylland. I Hovedstaden ligger Oscar på førstepladsen. I Region Sjælland ligger Noah nummer et, og Malthe fører i Region Nordjylland.

De mest populære pigenavne i 2014:

 1. Emma
 2. Sofia
 3. Ida
 4. Freja
 5. Clara
 6. Laura
 7. Anna
 8. Ella
 9. Isabella
 10. Karla

De mest populære drengenavne i 2014

 1. William
 2. Noah
 3. Lucas
 4. Oscar
 5. Victor
 6. Malthe
 7. Emil
 8. Frederik
 9. Oliver
 10. Magnus

Se hele listen med tidligere års placering og antallet af drenge og piger der er navngivet hos Danmarks Statistik