Se listen: Borgere fra disse lande får nu sværere ved at få visum til Danmark

Det bliver sværere at få visum til Danmark, hvis man eksempelvis kommer fra Pakistan. Borgere fra de lande, hvorfra det bliver sværest at få visum, udgør »særligt høj risiko for ulovlig indvandring,« lyder det i bekendtgørelsen. Se hele listen her.

Det bliver nu sværere for blandt andet pakistanere at få visum til indrejse i Danmark. AFP PHOTO/Arif ALI Fold sammen
Læs mere
Foto: Arif Ali

Det fremgik tidligere af denne artikel, at det var udelukket for statsborgere fra de omtalte lande at få visum til forretningsbesøg i landet. Vi gør nu opmærksom på, at det ikke var helt korrekt. Reglerne gør, at det bliver sværere at få visum til forretningsrejser i Danmark, hvis man kommer fra et af de omtalte lande, men det er ikke umuligt.

Hvis du er pakistaner og har planer om at rejse til Danmark for at lave forretninger med danske virksomheder, bliver det sværere end hidtil. Det er konsekvenserne af en ny ændring af visumreglerne fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

De visumpligtige lande er i visumbekendtgørelsen opdelt i fem hovedgrupper, som afgør, hvor let eller svært det er at få visum til indrejse i Danmark. Hovedgruppe 5 er sværest, mens hovedgruppe 1 er lettest. For de lande, der er i hovedgruppe 5, er formuleringen i bekendtgørelsen:

»Hovedgruppe 5 omfatter lande og regioner, hvis statsborgere vurderes at udgøre en særligt høj risiko for ulovlig indvandring i Danmark eller andre Schengenlande, og hvortil der kan være udsendelsesvanskeligheder.«

Indtil nu har kun to lande, Somalia og Syrien, været repræsenteret i hovedgruppe 5. Det udvides til seks lande. Konsekvensen er, at det bliver nærmest umuligt at få visum for statsborgere i de lande, det gælder:

»Der meddeles som udgangspunkt kun visum til statsborgere i hovedgruppe 5 i ekstraordinære situationer, f.eks. i tilfælde af et herboende nært familiemedlems livstruende sygdom eller dødsfald. Der meddeles som udgangspunkt ikke visum til forretningsbesøg og kulturelle og videnskabelige besøg,« lyder det i bekendtgørelsen.

Konkret betyder det, at borgere fra Afghanistan, Pakistan, Eritrea og Irak som udgangspunkt ikke længere kan få visum til eksempelvis forretningsbesøg i Danmark.