Se kortet: Sådan åbner skoler og dagtilbud i din kommune

Godt hver anden kommune har meldt sig klar til skoleåbning fra onsdag d. 15 april.

 
Coronavirussen spreder sig i Danmark. Få overblikket her. Fold sammen
Læs mere

Godt halvdelen af landets kommuner er klar til genåbne kommuner og daginstitutioner onsdag den 15. april.

Det sker, efter at statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde i starten af denne uge meldte ud, at daginsitutioner samt de mindste skoleklasser skal genåbne fra 15. april.

Pedel Finn Madsen er ved at gøre klar til at de mindste elever på Lemtorpskolen i Lemvig kan begynde i skole efter påske. Foto fra lørdag den 11. april 2020. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix.

I en rundspørge blandt landets kommuner svarer 52 ud af 83 kommuner, der har besvaret spørgsmålet, at de regner med at kunne genåbne daginstitutioner fra på onsdag. Samtidig regner 46 ud af 82 kommuner med at kunne genåbne skoler fra på onsdag. For nogle af kommuner er der tale om gradvise genåbninger.

»Det er en stor og meget krævende opgave at genåbne både daginstitutioner og skoler, så de lever op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Vi arbejder på højtryk i kommunerne på at levere et godt tilbud, der kan skabe trygge rammer for børn, forældre og medarbejdere. Derfor skal der også lyde en stor tak til alle dem, der i disse dage kæmper for at få rammerne på plads,« siger KL’s formand Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Sundhedsstyrelsen er kommet med retningslinjer for, hvordan skolerne og dagtilbuddene skal mindske risikoen for smittespredning i genåbningen. Det gælder blandt andet øget afstand mellem børn, portionsanrettet mad og at størstedelen af undervisning skal foregå udenddørs.

På kortet herunder kan du se, hvornår din kommune regner med at kunne genåbne skoler og dagtilbud. Nogle kommuner har ikke besvaret rundspørgen, mens det for andre gælder, at der er tale om en gradvis genåbning fra den dato, der er angivet.