Se kortet: 29 skyderier i København og omegn siden marts

Sent mandag aften fandt nye skyderier sted i Brøndby, på Amager og også i Brønshøj, hvor en ung mand blev ramt. Hovedstadsområdet er hårdt plaget af skyderier, og alene siden midten af marts har der været mindst 29 skudepisoder i København og omegn.

Særligt Københavns Vestegn er for tiden plaget af skyderier, men også i Husum og på Amager har der politiet registreret flere skudepisoder  de seneste måneder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om politiet siden april i år har betragtet konflikten mellem Loyal To Familia Brothas, der var de to parter i sidste års bandekonflikt, som afsluttet, betyder det ikke, at de kriminelle miljøer i hovedstadsområdet har indstillet deres voldelige magtkampe.

Alene siden midten af marts har politiet - med nattens tre skyderier, hvor én person blev ramt - registreret 29 skudepsioder i København, Husum og på Vestegnen.

Se kortet: Her er de seneste måneders skudepisoder:

Kilde: Københavns Vestegns Politi, Københavns Politi, Ritzau, EB og TV 2. Enkelte skudepisoder kan muligvis være overset i Berlingskes gennemgang.

Indtil videre har politiet afvist at give et bud på, om gårsdagens tre skyderier er forbundet, idet de stadig efterforsker de tre skudepisoder.

Politiet fortalte imidlertid i sidste måned, at de seneste skudepisoder i hovedstadsområdet tegner et langt mere broget konfliktbillede end ved sidste års bandekonflikt mellem Brothas og LTF, hvor flere mennesker blev dræbt og politiet registrerede 42 skudepisoder.

Skyderierne i Vestegnen og Husum er således udløst af mindst tre konflikter i de kriminelle miljøer, vurderede Københanvs Vestegns Politi i midten af juni.

»Vi vurderer, at forskellige grupperinger slås om forskellige hashmarkeder, og så er det også konstateringen, at der ved nogle af skyderierne ligger alvorlige uoverensstemmelser mellem enkeltpersoner bag,« sagde politiinspektør i Vestegnens Politi Mikael Wern til Berlingske.

Han mener, at de tre konflikter er udløst af faktorer som gammelt nag, der blusser op, nye løsladelser og nye konstellationer, samt et ønske blandt nogle grupperinger om »territoriel udvidelse«.

I alt to personer er blevet dræbt af skud siden 15. marts, hvor en 24-årig mand med tilknytning til Loyal to Familia blev fundet dræbt af skarpladte våben i Valbyparken.

Det seneste drab skete på Amagerfælledvej, da to formodede gerningsmænd angiveligt likviderede et ledende medlem af rygmærkeklubben Gremium.