Se Københavns forandringer fra oven

København er i en rivende udvikling. Her kan du se, hvordan forandringerne ser ud i helikopterperspektiv.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Grønne mure omkranser metrobyggeriet på byens pladser, og nye højhuse skyder i vejret. Der bygges i København i disse år, som det ikke er set siden Christian IV.

Efterspørgslen på grunde er stor, og der er næsten udsolgt af lokalplanlagt boligjord i både Nordhavn, Sydhavn og Ørestad, skriver udviklingsselskabet By & Havn i en pressemeddelelse.

By & Havn har fået taget nye luftfotos, som giver overblik over de mange projekter, der er i gang i bydelene.

Nordhavn

I Nordhavn har der især været gang i kranerne og flyttebilerne i Århusgadekvarteret og i et enkelt byggeri på Marmormolen. Samlet set er der flyttet 1.750 personer til Nordhavn i cirka 850 boliger det seneste år.

 

Ørestad

I Ørestad Nord står Nordeas byggeri færdigt og er klar til indflytning. Den nye lethal på 1.500 m2 med håndbold- og fodboldbane er åbnet i Ørestad City, og den nye fitnesspark er netop indviet.

Siden sidste år er Royal Arena, Ørestad Skøjtehal og institutionen Lille Arena åbnet, og folkeskolen Kalvebod Fælled Skole er på vej til at blive færdig.

I alt er der i Ørestad fra 2016 til 2017 flyttet cirka 2.500 nye beboere ind i cirka 1.200 boliger. Det er især kvarteret omkring Arenaen, der her haft et stort indryk - her er omkring 1.000 beboere flyttet ind.

 

Sydhavn

Sydhavn har fået 1.000 nye beboere, som er flyttet ind i 490 boliger. I alt bor der nu cirka 9.000 mennesker i det nye Sydhavn, som består af Teglholmen, Sluseholmen, Enghave Brygge og Havneholmen.