Se hvor stormen Dagmar rammer i eftermiddag

Der er udsigt til en blæsende weekend, der begynder med stormen Dagmars indtog fredag eftermiddag. Lørdag kommer der et nyt blæsevejr ind over landet, der er knap så kraftigt, men sværere at slippe af med.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en ilter dame, der gør sin entré fredag over middag i form af stormen Dagmar.

Det er især vestjyderne, der i eftermiddagstimerne kommer til at mærke den hidsige dame, som DMI har døbt Dagmar.

Meteorologerne forventer storm ved Vestkysten med vindstød af orkanstyrke. Men stormen klinger forholdsvist hurtigt af.

»Det varer to-tre timer det enkelte sted, og så klinger det af. Derefter bevæger stormen sig så lidt videre ind over landet, men i svækket form. Og når stormen når frem til Østjylland, Sjælland og øerne vil det formentlig være som en hård kuling med vindstød af stormstyrke hen over eftermiddagen og først på aftenen,« siger meteorolog Frank Nielsen, DMI.

Mens Dagmar bliver et forholdsvist kortvarigt bekendtskab, bliver hun efterfulgt af sin lillebror lørdag. Og hvad han ikke har i styrke, har han til gengæld i udholdenhed.

»I løbet af lørdagen får vi et nyt lavtryk ind over landet. Det går lidt nord om Danmark, så derfor vil det opleves på en lidt anden måde end fredagens storm. Vinden bliver ikke helt så kraftig, men til gengæld vil det blæse lidt længere tid, og hele landet vil næsten blive dækket,« siger Frank Nielsen.

Det ser ikke ud til, at blæsevejret lørdag når op på en middelvind på 25 meter i sekundet, som er kriteriet for at blive til en storm. Derfor må lørdagens blæsevejr indtil videre leve uden et egentligt navn.

Søndag vil der stadig blæse en frisk til hård vind, men det er de sidste krampetrækninger, inden lavtrykket helt slipper dets tag i landet.

»Det er et par blæsende dage, vi har udsigt til, hvor vi ligger lige på motorvejen mellem den varme luft mod syd og den kolde luft mod nord,« siger Frank Nielsen.