Se de politiske odds: Så meget giver borgmestrene igen

Bookmakerne er klar med odds på, hvem der vinder og taber 21. november. Der er ikke mange penge at vinde på socialdemokraten Frank Jensen som fortsat overborgmester i København, ligesom bookmakerne er sikre på, at Dansk Folkeparti får sin første borgmester på Lolland-Falster.

Spiller du 100 kroner hos Unibet på, at Ulrik Wilbek (V) bliver Viborgs næste borgmester, tjener du, som oddset er lige nu, 33 kroner på det.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brænder dine penge i lommen, og brænder du bare lidt for lokalpolitik, skal du læse med her.

Bookmakerne NordicBet og Unibet er klar med aktuelle odds på, hvem der bliver vindere og tabere til kommunalvalget 21. november.

En lang række borgmester og modkandidater er i spil.

Først til overborgmester Frank Jensen (S) og Københavns Kommune. Hans genvalg er ikke mange penge værd. Hos Unibet står det til odds 1.12. Altså er der 12 kroner at tjene på en indsats på 100 kroner på ham som fortsat overborgmester efter 21. november.

Bliver han ikke overborgmester, hedder oddset 5.50.

I Aarhus er der ifølge UniBet heller ikke den store udsigt til, at hans partifælle, Jacob Bundsgaard, bliver vippet af pinden som borgmester. Han bliver beskrevet som en af landets sikreste borgmestre.

Den aarhusianske socialdemokrater står til et odds på 1.03. Med andre ord giver en indsats på 1.000 kroner blot er overskud på 30 kroner.

Samme odds giver UniBet på fire andre borgmestre: Martin Damm (V) Kalundborg, Ib Kristensen (V) Billund, Erik Buhl (V) Varde og Thomas Kastrup Larsen (S) Aalborg.

Så er der flere gysser i et frisk bud på, at H.C. Østerby må forlade posten som borgmester i Holstebro Kommune. Ifølge Unibet er der med odds 10.00 og en indsats på 100 kroner hele 900 kroner at tjene på, at den vestjyske socialdemokrat må vinke farvel til borgmesterkæden. Omvendt er oddset på, at han bliver, blot 1.03.

Så er der Frederiksberg, den konservative højborg, hvor de Radikale har »kastet noget op i luften«, som det hedder, og dermed skabt tvivl om den ellers så forudsigelige, konservative borgmesterpost. Men Unibet har dog ikke helt opgivet troen på, at Jørgen Glenthøj (K) også er borgmester efter valgt. Oddset på, at han forbliver borgmester, lyder på 1.50.

På Lolland-Falster kan der være nye borgmestre på vej, vurderer Unibet.

Her tippes tidligere fødevareminister Henrik Høegh (V) til at være kneben favorit til at overtage borgmesterposten fra Holger Schou Rasmussen (S). Henrik Høegh er har odds 1.90, mens genvalg til Holger Schou Rasmussen lyder på odds 2.00.

»Henrik Høegh er lidt af en kæledægge på Lolland. Ved sit første kommunalvalg i 2013 modtog Høegh over dobbelt så mange personlige stemmer som den næste kandidat på sedlen og over fire gange så mange som Holger Schou Rasmussen. Selv om personlige stemmer ikke afgør valget alene, tror vi ikke, at Høegh vil affinde sig med at forhandle sig til en post som viceborgmester,« siger NordicBets pressechef, Thomas Holm, i en pressemeddelelse.

Og - tada - så spår Unibet en fremtid med den første egentlige borgmester fra Dansk Folkeparti (DF).

I Guldborgsund Kommune står DFs René Christensen står til at erobre borgmesterpost til odds 1.55. Til sammenligning står den siddende borgmester, John Brædder (G), som fortsat førstemand til odds 2.60.

DF har dog allerede en kultur- og fritidsborgmester i København, Carl Christian Ebbesen.

Til slut en tur til Vestsjællland, hvor der ifølge NordicBet er dømt dødt løb i Slagelse Kommune. Bliver den næste borgmester Stén Knuth (S) som i dag, eller bliver det udfordreren, John Dyrby Paulsen (S)?

»Begge giver pengene 1.95 gange igen, hvis de på valgnatten kan iklæde sig borgmesterkæden. Dermed er valget i Slagelse det mest uforudsigelige af de 33 kommuner, som NordicBet har sat odds på,« fremgår det af en pressemeddelelse.