Se de nye P-zoner: Snart kan københavnerne parkere længere fra hoveddøren

Inden længe kan københavnere smide bilen flere steder i byen, så længe de har betalt en beboerlicens. Her kan du se de nye parkeringszoner.

Her er de nye P-zoner, som træder i kraft ved årsskiftet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste københavnere kender det at cirkle rundt i lokalkvarteret en lørdag eller søndag aften på jagt efter en parkeringsplads, der bare ikke er der, fordi der er solgt flere parkeringslicenser, end der er parkeringspladser, og fordi naboerne i weekenden som de fleste andre danskere hellere sidder foran fjernsynet og ser Vild med dans end tager på langtur i bil.

Men der er nu en smule hjælp på vej.

Københavns Kommune vil nu reducere antallet af beboerlicenszoner fra 17 til 9 for at skabe større fleksibilitet for beboerne. Det betyder, at en bilist på Østerbro fremover med en beboerlicens kan parkere på det meste af Østerbro, der ellers i dag er delt op i fire specifikke områder.

De nye licenszoner etableres og testes i løbet af efteråret 2016. Zonerne vil træde i kraft i januar 2017, hvis borgerrepræsentationen siger god for dem. Men med en indstilling fra Økonomiudvalget i Københavns Kommune, hvor alle partier er repræsenteret, bliver det en formsag.

Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell bakker op om forslaget.

"Det er en administrativ forenkling for borgernes skyld, som vil gøre beboerlicenszonerne lettere at overskue. I dag er der et væld af beboerlicenszonerne, som kan være en smule uoverskuelige. Hører jeg nu til på Vesterbro eller ved Vesterport? Det er bedre med nogle zoner, som er logiske i forhold til vores bydele,« siger han.

Forventer du dermed også, at det bliver lettere at finde en parkeringsplads?

»Det tror jeg. Fordi området man kan søge i bliver større.«

Her er de nye zoner

Her er de gamle zoner