Se de dramatiske billeder: Mand skyllet i Hanstholm Havn

Han skulle ud og se til noget grej efter stormens hærgen, men stormen var ikke ovre. Langt fra. Så da den 51-årige mand stod på molen, blev først han og bagefter hans bil skyllet i havnen af en bølge. Fotograf Henning Bagger fangede hele den dramatiske redningsaktion.

Stormen Urd, der har blæst kraftigt hen over landet, var i morges tæt på at få fatale konsekvenser for en 51-årig mand ved Hanstholm.

Manden ville ud og se til »noget grej«, han havde ude på havnen, fortæller Ole Vanghøj, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi. Men han nåede ikke så langt.

»Vi fik en anmeldelse fra havnen klokken 09.10 om, at en mand var blevet skyllet i havnen af nogle kæmpe bølger fra tværmolen. Han var kørt derud i sin bil for at tilse noget grej, han har liggende derude. Men da han steg ud af sin bil, blev han ramt af en bølge og røg i havnen, og kort tid efter røg hans bil samme vej,« fortæller vagtchefen.

Det lykkedes manden at kæmpe sig tilbage til molen og få fat i en pullert til fortøjning af skibe, som han holdt fast i, mens dønningerne skyllede ind over ham. Heldigvis var andre til stede på havnen, så der blev ringet efter hjælp, og så forsøgte de tilstedeværende også selv at redde manden.

Nogle hoppede i en båd og forsøgte fra søsiden at komme ham til hjælp, men det var svært på grund af de høje dønninger, så havnefogeden satte ind på Molen.

»Det er handlingens folk deroppe, må vi sige. For havnefogeden springer i sin 4-hjulstrækker og parkerer sin bil i afstand, så de ikke bliver ramt af den, hvis den skulle ryge i havnen, og så får han faktisk manden hevet ind. Så det var godt, at det gik godt,« siger Ole Vanghøj.

Den 51-årige var lettere tilskadekommen og er blevet kørt til Thisted Sygehus for at blive undersøgt. Politiet pointerer, at manden ikke var en såkaldt stormturist, der bare ville ud og se på bølgerne. Men Ole Vanghøj understreger samtidig, at episoden viser, hvor farligt det er at opholde sig på de forkerte steder, når der er storm.

»Der er en grund til, at myndighederne advarer. Det her er voldsomt kraftigt,« siger han.

Ud over episoden i Hanstholm Havn har der ikke været nogen voldsomme hændelser i politikredsen. Der er blevet noteret 74 stormskader, som hovedsageligt drejer sig om løse tagsten og væltede træer samt problemer med forhøjet vandstand særligt ved Skive og Struer.