Se billederne: Kronprinsen lod sig hylde fra balkonen til stor jubel

En horde af mennesker er lørdag mødt op på Amalienborg for at fejre kronprins Frederik, som fylder 50 år.

Kronprins Frederik og den kongelige familie vinker fra balkonen på Amalienborg Slot i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag, lørdag den 26 maj 2018. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Det var til stor jubel fra de mange fremmødte mennesker, at kronprins Frederik lørdag klokken 12 trådte ud på balkonen på Frederik VIII's Palæ på Amalienborg.

Kronprinsen rundede lørdag 50 år. Det er blevet fejret den seneste uge. Og fejringen fortsætter på selve fødselsdagen.

Kronprins Frederik og den kongelige familie vinker fra balkonen på Amalienborg Slot i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag, lørdag den 26. maj 2018 Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger.

Han stod ikke alene på balkonen. Ved sin side havde kronprinsen sin hustru, kronprinsesse Mary, parrets fire børn og sin mor, dronning Margrethe.

Sidstnævnte mødte en smule modstand på vej ind til Amalienborg. På grund af et mindre trafikuheld på Helsingør-motorvejen ved Hørsholm sad dronningens køretøj fast på motorvejen.

Kronprins Frederik og den kongelige familie vinker fra balkonen på Amalienborg Slot i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag, lørdag den 26. maj 2018. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger.

Det bekræfter Nordsjællands Politi til Ritzau. Ingen er kommet noget til i forbindelse med uheldet. Og dronningens køretøj var ikke i nærheden af uheldet, oplyser politiet.

Efter at kongefamilien var trådt ud på balkonen, gennemførte Den Kongelige Livgarde et vagtskifte på Amalienborg Slotsplads.

Imens stod de mange fremmødte mennesker og viftede med deres dannebrogsflag.

Kongefamilien trådte ud på balkonen sammenlagt tre gange. Kronprinsen stod alene med både dronningen og kronprinsessen undervejs.

Kronprins Frederik og den kongelige familie vinker fra balkonen på Amalienborg Slot i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag, lørdag den 26. maj 2018 Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger.

Balkon-delen er blot første del af fødselsdagsprogrammet. Klokken 19.30 forlader kronprinseparret Frederik VIII's Palæ i karet. Kareten bliver eskorteret af Gardehusarregimentets Hesteeskadron.

Kareten kører blandt andet ned ad Strøget og over Højbro Plads. Ruten slutter med at krydse Dronningeporten på Christiansborg Slot. Her skal der afholdes gallataffel med både musik og mad.

Søndag er DR vært for et fødselsdagsshow med navnet "Hele Danmark fejrer kronprinsen". Showet finder sted i Royal Arena og sendes på DR1. Blandt andet vil musikerne Oh Land og Lukas Graham optræde.

Både kronprinsen og resten af kongefamilien vil være til stede.

Kronprins Frederik og den kongelige familie vinker fra balkonen på Amalienborg Slot i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag, lørdag den 26. maj 2018. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger.

/ritzau/