Schlüters søn stopper i lokalpolitik

Peter Schlüter genopstiller ikke ved kommunalvalget i november. Beslutningen kommer efter afsløringer af, at han har snydt Københavns Kommune for 136.000 kr.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rettelse: Berlingske.dk bragte nedenstående artikel, hvori det af overskrift og indledning fremgår, at det konservative medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Peter Schlüter, forlader dansk politik og dropper den politiske karriere. Dette er imidlertid ikke korrekt. Peter Schlüter genopstiller ikke til Borgerrepræsentationen ved kommunalvalget til november, men han er fortsat folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i Haderslev-kredsen. Samtidig omtaler Berlingske Tidende sagen om 136.000 kroner, som Peter Schlüter er blevet beskyldt for uretmæssigt at have fået udbetalt i tabt arbejdsfortjeneste som kommunalpolitiker. Københavns Kommune har krævet beløbet tilbagebetalt, men Peter Schlüter har indbragt dette krav for Statsforvaltningen. Den sidste oplysning fremgår ikke af Berlingske Tidendes artikel. Berlingske Tidende beklager fejlene. Red.
-------------------------------------------------------

For et år siden afgjorde Københavns Kommune, at Peter Schlüter (K) uberettiget har modtaget tusindvis af kroner i diæter. Nu har han ifølge Berlingske Tidende valgt ikke at genopstille ved kommunalvalget i november.

Som begrundelse angiver han, at "det er meget tidskrævende at være kommunalpolitiker", og at det er nødvendigt for ham at stoppe for at få privatøkonomien til at hænge bedre sammen.

I november 2006 kunne Berlingske Tidende afsløre, at Peter Schlüter uretmæssigt har fået udbetalt tusindvis af kroner af kommunen. Penge som han har opgjort som "tabt arbejdsfortjeneste" i forbindelse med sit arbejde i borgerrepræsentationen, men som han ifølge flere revisionsrapporter ikke har krav på, da det ikke tilnærmelsesvis svarer til de penge, han er gået glip af i sit arbejde som kommunikationsrådgiver.

I november sidste år forlangte Københavns Kommune derfor, at han skal betale 136.000 kroner tilbage. Peter Schlüter afviser, at hans beslutning om at stoppe har noget med den sag at gøre.

Peter Schlüter, som er søn af tidligere statsminister Poul Schlüter, er fortsat folketingskandidat for de Konservative i sin fars tidligere valgkreds, Haderslev.

/ritzau/