Schaufuss-ballets fremtid uklar

Der er gået mudder i løsningen af Schaufuss-ballettens fremtid i Holstebro. Politikere ønsker snarlig løsning, da man frygter, kommunen rammes økonomisk.

Mens Schaufuss-balletten i weekenden skulle gæsteoptræde på Operaen i København, steg uklarheden om ballettens fremtid på den ene eller den anden adresse i hjembyen, Holstebro. Byen frygter at blive økonomisk ramt af ballettens måske urealistiske planer.

Udtalelser efter et bestyrelsesmøde fredag om ballettens fremtid har skabt mere forvirring end klarhed, og formanden for Holstebro Kommunes kultur- og fritidsudvalg, H.C. Østerby (S), vil snarest have et nyt møde med repræsentanter for ballettens bestyrelse, oplyser han til Ritzau.

Det er meget uklart, hvor balletchef Peter Schaufuus står i relation til sine økonomiske mellemværender med Holstebro Kommune og staten.

- Problemet er, at vi ikke har fået sikkerhed for driften i et fremtidigt samarbejde mellem Dansens Teater og Musikteatret Holstebro, hvis de skal smelte sammen. Hidtil har det ikke været muligt at få et konstruktivt møde mellem kommunen og bestyrelsen for den selvejende institution bag balletten, siger H.C. Østerby.

/ritzau/