Scandlines: Alle kan frit stige om bord på vores færger

Passagerer kan ikke nægtes adgang til færger, fordi de er flygtninge, lyder det fra Scandlines, som har indsat ekstra mandskab i Rødby Havn efter flygtningetilstrømning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har man købt en billet til en Scandlines-færge til Rødby, så kan man komme om bord og stige i land, uanset om man er forretningsmand eller flygtning.

Sådan lyder meldingen fra Scandlines mandag morgen, efter omkring 275 flygtninge har brugt Scandlines’ rute mellem Puttgarden og Rødby til at komme ind i Danmark.

»Det er ikke vores opgave at spørge folk, om de er på vej det ene eller andet sted hen. Folk kan frit stige om bord på vores færger, og vi har ikke ret eller pligt til at spørge dem om, hvor de er på vej hen,« siger Scandlines’ pressechef, Anette Ustrup Svendsen, til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun kan endnu ikke oplyse, om der har været eller ser ud til at stige flygtninge om bord på færgerne til Rødby mandag morgen, men understreger, at rederiet har et tæt samarbejde med politiet.

Søndag aften fik Scandlines således blandt andet besked på at øge beredskabet på det område i havnen, hvor passagererne går i land.

»Det er et område, som skal være terrorsikret, så når politiet beder os om at øge beredskabet, så gør vi selvfølgelig det,« fastslår hun.

Mange af de omkring 275 flygtninge, der søndag eftermiddag kom til Danmark med færgen, der også inkluderer togtransport, kommer ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fra Syrien og Irak.