Saudi-advokat erklærer sejr i Muhammed-sag

Advokat Faisal Yamani glæder sig over, at danske medier efter Politikens undskyldning i fredags har afholdt sig fra at publicere de omstridte Muhammed-tegninger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske dagblade har bøjet sig i striden om Jyllands-Postens Muhammed-tegninger i og med, at ingen danske aviser har trykt tegningerne i de seneste dage.

Det siger den saudi-arabiske advokat Faisal Yamani i et interview med www.berlingske.dk.

LÆS OGSÅ: Politikens undskyldning går ubemærket hen

Faisal Yamani repræsenterer i alt otte foreninger med angiveligt 94.923 af profeten Muhammeds efterkommere som medlemmer.

Yamani har på disse menneskers vegne krævet, at samtlige danske aviser, der har trykt tegningerne, skal sige undskyld, hvilket dagbladet Politiken gjorde i fredags.

De øvrige dagblade Berlingske Tidende, B.T., Ekstra Bladet, Fyens Stiftstidende, Information, Kristeligt Dagblad, MetroXpress, Midtjyske Medier, Morgenavisen Jyllands-Posten og Der Nordschleswiger har alle afvist at undskylde, at de har trykt tegningerne.

Men ifølge Yamani er de danske dagblade ved at give sig.

-Jeg er meget tilfreds med, at danske medier valgt ikke at trykke tegningerne af profeten Muhammed i forbindelse med nyheden om vores forlig med Politiken i fredags. Det viser, at de har forstået vores budskab, siger Faisal Yamani.

Betyder det, at De mener, at Deres trusler mod de danske aviser har givet det ønskede resultat?

-Der er ikke tale om trusler. Jeg har anført, at tegninger er krænkende for muslimer, og at det var en fejl at trykke dem. Og nu kan jeg se, at selvom en dansk politiker ved navn P.I.A. (Pia Kjærsgaard.red.) i fredags krævede, at danske medier skulle trykke tegningerne igen, så gjorde de det ikke, siger Yamani.

Faisal Yamani siger i øvrigt videre, at han ’meget snart’ vil offentliggøre sine planer for det videre forløb af sagerne mod de dagblade, der ikke vil undskylde for Muhammed-tegningerne.

-Jeg har desværre ikke modtaget svar fra disse medier. Derfor vil jeg nu tage de videre skridt, som jeg har omtalt i mine breve til redaktørerne, siger Yamani.