SAS-pilot gik i sort

SAS-pilot måtte i går udskiftes efter et ildebefindende i cockpittet. Han fortalte passagererne, at de skulle til London, men var i virkeligheden på vej til Oslo.

Foto: Jeanne Kornum / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En SAS-pilot måtte mandag eftermiddag lade sig udskifte, efter at han havde vrøvlet i mikrofonen inden afgang.

Passagererne, der var på vej fra København til Oslo, fandt hurtigt ud af, at der var noget galt, da piloten bød velkommen på turen til London og fortalte om vejret i den engelske hovedstad.

- Der sker det, at piloten får et ildebefindende, mens han byder passagererne velkommen. Han har efterfølgende fortalt, at han begynder at svede, og at det pludselig sortner for hans øjne, fortæller kommunikationskonsulent ved SAS, Anne Mette Philipsen.

Piloten blev straks udskiftet og kom umiddelbart efter i behandling hos SAS egen læge i lufthavnen.

- Han var godt selv klar over, at der var noget galt, og modsatte sig ikke, da anden-piloten overtog kommandoen, fortæller Anne Mette Philipsen, der afviser, at der var alkohol indblandet.

- Det er for tidligt at sige noget om, hvad der er årsagen til pilotens ildebefinden, men det regner vi med at finde ud af i løbet af nogle dage, lyder det fra SAS.

Piloten er i starten af 50'erne, og ifølge Anne Mette Philipsen har han været ansat i SAS i over 20 år, og er kendt som en dygtig og rutineret pilot.

Flyet blev godt 20 minutter forsinket, og kom afsted med en ny pilot ved roret. Ingen af passagererne krævede at blive sat af efter episoden.