SAS-personale genoptager arbejdet

Fredagens arbejdsnedlæggelse blandt SAS’ personale i Københavns Lufthavn er lørdag morgen slut, oplyser SAS. Der vil fortsat være forsinkelser lørdag, lyder meldingen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag morgen kort efter klokken seks har personalet i SAS’ handlingselskab genoptaget arbejdet i Københavns Lufthavn.

Det melder SAS’ pressechef, Trine Kromann-Mikkelsen, som beklager de konsekvenser, arbejdsnedlæggelsen blandt bagagefolkene har ført med sig, siden personalet nedlagde arbejdet klokken 19 fredag aften.

»Det har haft rigtigt mange ulykkelige konsekvenser for vores kunder. Det, som er rigtigt trist, er, at vi stod i en meget dårlig situation i forhold til at få hotel, så rigtig mange har været nødt til at overnatte i lufthavnen, og det er ikke spor sjovt for nogen parter,« siger hun.

Medarbejderne gik fredag aften til fagligt møde og nedlagde ifølge pressechefen arbejdet på grund af utilfredshed med vagtplaner.

»Som vi har fået forklaret, så handlede det om, at de var utilfredse med deres vagtskemaer. Det er en aftale, de selv har indgået i efteråret 2004 med helt normale overenskomstforhandlinger mellem SAS og 3F, så vi er selvfølgelig uforstående over for, at man skal nedlægge arbejdet på den baggrund,« siger Trine Kromann-Mikkelsen.

SAS kender endnu ikke det præcise tal for hvor mange kunder, der blev berørt af arbejdsnedlæggelsen, men pressechefen oplyser, at trafikken stort set er tilbage til »normal trafik« lørdag morgen.

»Men nu skal vi selvfølgelig have ryddet op efter i går. Vi genopretter så godt, vi kan, men der vil være nogle forsinkelser i løbet af i dag,« vurderer hun dog.

Passagerer, som skal flyve med SAS lørdag, opfordres derfor til at holde øje med SAS’ hjemmeside og Københavns Lufthavns hjemmeside.