SAS må aflyse massivt efter flyveforbud

SAS har indtil videre aflyst 57 afgange med Dash-fly, efter at den skandaleramte flytype lørdag var involveret i endnu en sikkerhedslanding og fik flyveforbud.

En passager i det haverede fly tog et billede med sin mobiltelefon af landingsstellet i højre side, som han siger aldrig kom helt ud inden landing. Foto af mobiltelefonen: Claus Bech/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kører bare ikke for SAS og flytypen Dash8/Q400. Lørdag måtte selskabet nemlig foretage endnu en sikkerhedslanding med propelflyet - denne gang i Københavns Lufthavn. Det fik de skandinaviske luftfartsmyndigheder til at nedlægge flyveforbud mod flyene for anden gang. SAS har foreløbig måtte aflyse 57 afgange søndag og mandag.

Hos SAS mener man, at der er tale om en anden fejl end den, der førte til nødlandingerne i Aalborg og Vilnius, og udløste det første flyveforbud.

- I de tilfælde var det rust i en aktuator i landingsstellet, der var skyld i problemerne. Det er blevet udbedret i samtlige vores fly af den type, så det kunne tyde på, at det er noget andet, siger pressechef Jens Langergaard til Ritzau.

/ritzau/