SAS genoptager flyvninger til Israel

SAS flyver igen til Israel torsdag aften. Der er rift om pladserne om bord på returflyvningen fredag fra strandede passagerer i Israel.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SAS har besluttet at genoptage flyvningerne til Tel Aviv i Israel, efter de blev suspenderet tirsdag aften.

Første afgang fra Kastrup bliver torsdag aften klokken 22.50.

Suspenderingen skete, efter at en raket affyret fra Gaza var slået ned fem kilometer fra den internationale Ben Gurion-lufthavn.

Andre store europæiske og amerikanske luftfartsselskaber besluttede også at indstille flyvningerne og følge henstillingerne fra luftfartens sikkerhedsmyndigheder.

Torsdag ophævede de amerikanske myndigheder restriktionerne og europæiske selskaber fulgte trop.

SAS har fem ugentlige flyvninger til Tel Aviv, tre fra København og to fra Stockholm.

»Afgangen torsdag aften er temmelig booket, og vi flyver så hjem igen ved 05 tiden fredag, og den er også godt booket, men vi forventer at få plads til vores ventende rejsende i Tel Aviv, eller i hvert fald nogen af dem til at starte med, og så skal vi have dem hjem stille og roligt efterhånden, som vi kommer derned med fly,« siger pressechef i SAS Trine Kromann-Mikkelsen.

Pressechefen kan endnu ikke sige, hvor mange der kommer til at vente yderligere på at komme hjem:

»Vi har ikke det fulde overblik over, hvor mange der venter på at komme hjem. Vi har haft to aflyste fly, men ud af de passagerer er der også nogen, der valgte at blive i området, fordi de formentlig bor der. Nu skal vi til at booke om, og så forventer vi at have styr på det over de næste dage,« lyder det fra Trine Kromann-Mikkelsen.

Hos Norwegian, der har ruter direkte fra København til Tel Aviv, har man torsdag aften ifølge hjemmesiden endnu ikke besluttet at genoptage flyvningerne.

»Norwegian fortsætter med at følge situationen tæt. Vi kommer tilbage med mere information så hurtigt som muligt angående status på vores flyvninger til og fra Tel Aviv,« lyder meddelelsen på hjemmesiden.

Norwegian har næste planlagte afgang fra København til Israel fredag morgen klokken 06.05, og næste ankomst i København fra Tel Aviv er fredag eftermiddag klokken 15.55. Men det er altså endnu uvist, om flyene kommer i luften.