SAS flyver efter Trumps regler og afventer nyt om forbud

USA har ikke henvendt sig til SAS om, at der er sket ændringer i indrejseforbud for syv landes statsborgere.

ARKIVFOTO 2009 af SAS-fly- - Se RB 1/2 2017 08.31. Medie: SAS opretter baser i Spanien og England. Ifølge DR Nyheder har SAS besluttet at oprette en base i Spanien og én i London.. (Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Hvis en person forsøger at rejse til USA på et pas fra Iran, Irak, Somalia, Sudan, Syrien, Yemen eller Libyen, skal han eller hun indtil videre styre uden om flyselskabet SAS' skranker.

I hvert fald har SAS ikke fået informationer fra de amerikanske myndigheder om, at et indrejseforbud for statsborgere fra netop de lande er blevet blokeret af en føderal dommer.

Derfor agerer SAS fortsat på baggrund af sidste uges dekret fra præsident Donald Trump, der forhindrer statsborgere fra de syv lande at rejse ind i USA.

- Vi har ikke hørt om ændringer i forhold til det, der blev meddelt i sidste uge. Indtil vi hører noget, gør vi, som de regler siger, lyder det fra SAS' pressevagt lørdag morgen.

- Det er ikke os, der afviser de pågældende mennesker. Det er de amerikanske myndigheder. Vi gør det, fordi USA har indført det. Hvis det ikke længere er gældende, skal vi have besked fra de officielle kanaler, siger pressevagten.

Får SAS ny besked fra amerikanerne, kan ændringen indføres "ret hurtigt."

Flyselskaber verden over har måttet afvise personer fra de lande, som står på præsidentens sorte liste, siden Trump indførte forbuddet fredag i sidste uge.

Også selv om billetten til USA var bestilt og betalt, og indrejsepapirerne var godkendt.

Men fredag blokerede en føderal dommer i Seattle i delstaten Washington for Trumps indrejseforbud.

Kendelsen er landsdækkende. Derfor har amerikanske flyselskaber ifølge Reuters fået besked på at lade alle personer, der har et indrejsevisum, stige om bord på et fly til USA.

Beskeden er kommet fra de amerikanske told- og grænsemyndigheder, U.S. Customs & Border Protection.