SAS-fly med tekniske problemer landet sikkert

Ingen kom til skade, da et SAS-fly med retning mod Rom måtte vendte om og sikkerhedslande på grund af tekniske problemer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alarmberedskabet blev sat ind, da piloten i SAS-flyet SK681 på vej til Rom opdagede, at der var problemer med bremserne på flyets ene hovedhjul. Ingen om bord kom til skade ved sikkerhedslandingen.

Inden flyet landede, gik Københavns Lufthavn i såkaldt »stand by 3 mode«. Det betyder, at politi, ambulancer og hospitaler bliver adviseret om, at et fly snarest vil foretage en sikkerhedslanding.

»Det er en situation, der bliver taget alvorligt,« siger Københavns Lufthavns seniorkommunikationsrådgiver Lars Lemche til bt.dk.

Københavns Politi bekræfter, at det har været i lufthavnen efter meldingen om tekniske problemer.

»Vi har haft et fly med lidt tekniske problemer, der skulle lande ude i lufthavnen. Der har vi et samarbejde mellem politi og brandvæsen, som vi sætter op, hvis vi får at vide, at et fly har tekniske problemer,« fortæller vagthavende ved Københavns Politi.

De tekniske problemer var umiddelbart ikke alvorlige, og flyet kunne lande sikkert på jorden klokken 9.35 med 165 passagerer og besætningsmedlemmer om bord.

»Det er nede i god behold, og ingen problemer overhovedet sket,« forsikrer vagthavende ved Københavns Politi.

Selvom sikkerhedslandingen tilsyneladende foregik roligt, vil passagererne blive tilbudt krisehjælp.

»De er nu blevet kørt hen til det vi kalder registrering og velfærd. Her vil de, der har brug for det, blive tilbudt krisehjælp. Og flyets kaptajn vil svare på spørgsmål fra passagerne,« siger Lars Lemche.

Inden landingen cirklede flyet rundt i luften over lufthavnen i en times tid. Det er endnu uvist, hvornår passagerne bliver fløjet til Rom.