Sandberg og ti andre anker domme

Brian Sandberg har anket sin straf på 11 år og ti måneder. Hans forsvarer går efter frifindelse i landsretten. Ti andre dømte i sagen har også anket.

Medlemmer af Hells Angels og supportere er mødt op foran retten i Glostrup torsdag d.29.september 2011, hvor Brian Sandberg fik 11 år og 10 måneder fængsel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Toprockeren Brian Sandberg har torsdag valgt at anke sin straf på 11 år og ti måneders fængsel for at have beordret et drab, der ikke blev gennemført. I alt har 11 af de dømte valgt at anke deres straffe, mens fire tager betænkningstid.

- Jeg er meget utilfreds. Det er klart, nåede Sandberg at råbe til den tilstedeværende presse, inden han blev ført væk.

Hans forsvarer Michael Juul Eriksen mener også, at straffen er alt for hård.

- Det er en dom, der svarer til fuldbyrdet manddrab, men han er kun dømt for et drabsforsøg, hvor der ikke blev affyret skud og hvor ingen var i fare, siger forsvareren efter domsafsigelsen.

Forsvareren siger dog, at strafudmålingen torsdag ikke var så afgørende, da de ville anke dommen til landsretten alligevel.

- Sandberg er allerede blevet frifundet for to forhold. Vi forsøger at vinde det sidste forhold i landsretten, siger han.

Anklager: Markant strenge straffe

De andre dømte er blevet idømt fængselsstraffe, der strækker sig fra to år og ni måneder til til 15 år og tre måneder. De lidt "ujævne" straflængder skyldes, at en del af de dømte sideløbende med sagen også er blevet dømt i andre mindre sager om for eksempel vold eller narko, og disse mindre straffe er så lagt oveni.

Blandt de dømte har seks af de femten fået straffe, der overstiger ti års fængsel, tre har fået syv år, en enkelt får otte år og to får ni års fængsel. Ingen af dem har altså fået livstidsstraffe, som det var blevet krævet fra anklagerens side. Alligevel er anklager Charlotte Alsing Juul godt tilfreds med rettens afgørelse.

- De har fået nogle markant strenge straffe for at begå drabsforsøg i den verserende bandekrig og på åben gade mod sagesløse mennesker, siger hun.

- Jeg håber, at unge mennesker tænker sig om, inden de går ind i HA og AK81, for som retten har sagt i dag, så kan man blive beordret til at gå ud og skyde nogen.

Retten fulgte efter strafudmålingen anklagerens krav om, at de dømte forbliver varetægtsfængslet, ind til en afsoning eller ankesag skal begynde.

INFOshop: Her de bedste og de værste advokater