Samuelsen afviser at udtale sig om enighed

Ny Alliance forsøger nu at stoppe flere dages ballade omkring Jørgen Poulsens aftrædelsesordning fra Dansk Røde Kors.

Mandag gik det lystigt for sig, da Gitte Seeberg frejdigt bad Lars Kolind overveje sin fremtid i partiet. Men i går var det ikke til at slå et ord af nogen. Ikke engang partistifter Anders Samuelsen ville oplyse, om han er enig i, at hans nære forbindelse – Lars Kolind – aldrig skulle have udtrykt forståelse for, at Jørgen Poulsen ikke sagde nej tak til 750.000 kr. i aftrædelse fra Røde Kors: »Det, du kan få, er, at vi i gruppen har besluttet ingenting at sige. Og den beslutning agter jeg at leve op til.«

Men er du enig i, at de 750.000 kr. skal gives til godgørenhed, og er du enig i, at Kolind bør overveje sin fremtid?

»Jeg følger beslutningen i gruppen om, at der er sagt nok i denne sag.«

Men kunne det ikke være nemt bare at sige: »Ja, selvfølgelig er jeg enig«?

»Og så gentager jeg: Uanset hvilket spørgsmål du stiller, så lever jeg op til gruppens beslutning om ikke at kommentere.«

Hvorfor træffe en beslutning om, at man ikke må sige, at man er enig?

»Vi ønsker ikke at holde mere liv i den sag, som er blevet blæst så voldsomt op, som den er blevet de seneste dage. Jeg vil i hvert fald ikke bidrage til, at den lever videre,« fortæller Samuelsen.

Medstifter af Ny Alliance Gitte Seeberg bad mandag Lars Kolind om at overveje sin fremtid i partiet, efter at han udtalte sig mod partitoppens linje i spørgsmålet om Jørgen Poulsens penge. I går sagde hun dog til Ritzau, at hun ikke ønsker, at han forlader partiet:

»Nej, det gør jeg ikke. Lars Kolind har bidraget meget konstruktivt til vores politikudvikling,« lød det fra Gitte Seeberg.