Samsø-skole forbyder energidrik

Eleverne på Tranebjerg Skole på Samsø drikker alt for mange energidrikke, og det har fået skolebestyrelsen til at forbyde dem i skoletiden.

Energidrik bliver forbudt på Samsø-skole. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALLAN LUNDGREN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En lille, farvestrålende dåse med et højt koffeinindhold kan give hyperaktive eller uoplagte børn på skolebænken. Tranebjerg Skole på Samsø tager nu konsekvensen af elevernes forbrug af energidrikke som CULT, Red Bull og Burn og forbyder dem i skoletiden. Det skriver DR Nyheder.

- Lærerne var bekymrede over det omfang, som forbruget havde taget. De så børnene blive hyperaktive - eller det modsatte - meget sløve. Derfor tog det os kun få minutter at blive enige om et forbud, siger formand for skolebestyrelsen på Tranebjerg Skole, Morten Øster Kristensen, til DR Nyheder.

Energidrikke indeholder en stor mængde koffein, og det er ikke sundt for børnene. En lille energidrik på 0,25 liter indeholder ifølge Fødevarestyrelsen 80 milligram koffein, og det er kun 20 milligram mindre end en stor kop kaffe og 15 milligram mere end en 0,5 liter sodavand.

Morten Østergaard Kristensen fortæller, at nogle af eleverne på Tranbjerg Skole drak helt op til fem eller seks energidrikke om dagen.

- Det er åbenbart blevet cool og sejt at drikke energidrik, siger han til DR Nyheder.

I maj forbød Kolding Realskole også de koffeinholdige læskedrikke i skoletiden. Der findes ingen oversigt over, hvor mange skoler der har forbudt energidrikke i skoletiden, men DR Nyheder skriver, at det foreløbig kun er få skoler. I 2010 var der dog flere fritidsklubber, der indførte forbud, fordi forbruget var eskaleret blandt børnene.