Sammenhæng mellem røverier undersøges

På kun et døgn har to røverier mod værditransporter i Jylland fundet sted. Politiet i Fredericia mener, at det er påfaldende, og er i løbende dialog med politiet i Århus for at finde ud af, om røverierne har noget med hinanden at gøre.

Politiet Sydøstjylland er netop nu ved at undersøge, om der er en sammenhæng mellem kuppet mod Danske Bank i Århus tidligt i går morges og røveriet mod Dansk Værdihåndtering i Fredericia i går aftes kl. 23.15, hvor der blev stjålet et større pengebeløb.

»Lige nu er der hverken noget, der taler for eller imod, at det er de samme gerningsmænd, men det er klart, at det vækker opsigt, når der sker to røverier mod værditransporter inden for det samme døgn. Derfor er vi i løbende kontakt med politiet i Århus, som vi koordinerer vores oplysninger med,« siger politikommissær Klaus Arboe fra Sydøstjyllands Politi.

Han vil ikke på nuværende tidspunkt fortælle, om der er tale om et røveri i millionklassen og siger, at beløbet i øjeblikket er ved at blive gjort op.

Kl.23.15 torsdag aften modtog politiet i Fredericia en anmeldelse om røveri mod en værditransport hos Dansk Værdihåndtering, Erritsø Bygade i Fredericia.

To kvindelige ansatte blev i virksomheden passet op af to maskerede gerningsmænd, som var bevæbnet med geværlignende genstande. De talte engelsk til de ansatte, men indbyrdes et østeuropæisk sprog.

De to ansatte blev herefter bagbundet med strips, og efter røveriet forlod mændene stedet mod Møllebo Alle området, men hvorvidt de har brugt en flugtbil til at komme væk er endnu uvist. De to gerningsmænd var begge maskerede med elefanthuer. De var almindelige af bygning og angives til at være fra slutningen af 20’erne til sidst i 30’erne.

Sydøstjyllands Politi i Fredericia er meget interesseret i at modtage oplysninger fra offentligheden og beder folk, som har set noget mistænkeligt i området om at kontakte Sydøstjyllands Politi.