Said Mansours forsvarer kræver indsigt i dansk Marokko-aftale

Said Mansour er blevet sigtet og fængslet i Marokko. Advokat Eigil Strand vil undersøge udvisningsaftalen.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Feldt

En sigtelse for medvirken til terror i Casablanca i 2003 har ifølge TV2 fået den tidligere danske statsborger Said Mansour fængslet i Marokko.

Den oplysning er onsdag ny for hans beskikkede forsvarer i Danmark, Eigil Strand. Og nu vil han have flere oplysninger om udvisningsaftalen mellem Danmark og Marokko.

Mansour blev fredag i sidste uge udvist til Marokko. Ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skete det efter en specifik aftale med Marokko.

Det er den aftale, Eigil Strand vil have indsigt i.

»Jeg er ikke overrasket over, at han er fængslet, eller for den sags skyld at han er sigtet.«

»Jeg havde ikke kendskab til, at der skulle være en verserende sigtelse for terror begået i Marokko i 2003, som det oplyses,« siger han.

»Så længe jeg repræsenterer ham, vil jeg gøre, hvad jeg kan. Det drejer sig i første omgang om at få aktindsigt i den eventuelle aftale. Eller hvordan den måtte være indgået, hvis den er mundtlig,« siger Eigil Strand.

Onsdag bekræftede den marokkanske ambassadør i Danmark, Khadija Rouissi, over for TV2, at Said Mansour sidder i et marokkansk fængsel sigtet for medvirken til terror.

Udlændinge- og Integrationsministeriet har onsdag ingen kommentarer til oplysningerne om Mansours fængsling i Marokko.

Ministeriet vil heller ikke oplyse, hvorvidt de danske myndigheder vidste, at marokkanerne mistænkte Mansour for at have medvirket til terror. Det sker med henvisning til, at der er tale om en personsag.

»Hvis man fra de danske myndigheders side var bekendt med, at han aktuelt var sigtet for en terrorhandling i 2003, som der, efter hvad jeg har fået oplyst, er dødsstraf for, synes jeg, det er en oplysning, som burde være kommet frem under varetægtsfængslingen efter afsoning,« siger Eigil Strand til Ritzau.

I 2015 blev Said Mansour af Østre Landsret idømt fire års fængsel for at opfordre til terror og hellig krig.

Landsretten annullerede senere Mansours danske statsborgerskab og udviste ham for altid. Dommen blev i 2016 stadfæstet i Højesteret.

Han blev som den første frakendt sit statsborgerskab på grund af terrorpropaganda.

/ritzau/