Særligt Falck-korps flyves til Oslo-færge

Et særligt Falckteam, der er specialiseret i skibsbrande, flyves til Oslo-færgen Pearl of Scandinavia, der onsdag brød i brand. Alt er dog under kontrol.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Seks særlige brandfolk fra Falck bliver her til formiddag fløjet med helikopter fra Ballerup til Oslo-færgen Pearl of Scandinavia, der onsdag morgen brød i brand.

Det bekræfter Falck.

De seks brandfolk er del af et særligt korps, der er specialiseret i skibsbrande.

Ordningen, der både har base i Øst- og Vestdanmark, er relativt nyetableret, og det er således efter alt at dømme første gang den tages i brug.

Brand under kontrol
Færgens passagerer og deres pårørende kan dog ånde lettet op. Branden er under kontrol, der er ingen tilskadekomne, og færgen er nu af egen kraft på vej til Höganäs, lyder det fra pressetalsmand ved Københavns Politi Lars Christian Borg.

- Vi har lige fået at vide, at branden er under kontrol. De sidste meldinger, vi har fået, fortæller, at alt er roligt, siger pressetalsmanden klokken 7.30 onsdag morgen.

Han tilføjer, at det ikke som først antaget var en brand på vogndækket, der er tale om, men en brand i maskinrummet, der spredte røg ud på vogndækket.

Færgen, der er fra DFDS, var på vej til København, men sejler altså nu mod Höganäs, hvortil der er en times sejlads.

/ritzau/