Sådan vil A.P. Møller Fonden hjælpe folkeskolen

Store projekter med fokus på efteruddannelse og opkvalificering af personale.

Første del af donationen til folkeskolen fra A.P. Møller Fonden kommer til at gå til efteruddannelse og opkvalificering af ansatte. Her fondens formand, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, foran et portræt af farfaderen A.P. Møller. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er som udgangspunkt kun store projekter, der kan få en del af milliarden fra A.P. Møller Fonden. For at få del i første fordeling af milliardbevillingen fra fonden, skal et projekt koste minimum 250.000 kroner at gennemføre. Samtidig ser A.P. Møller Fonden gerne, at flere skoler kommuner eller andre aktører på folkeskoleområdet går sammen om at ansøge. Både projekter af lang og kort varighed kan få støtte.

Fokus er i første omgang på opkvalificering og efteruddannelse af lærere, pædagoger og skoleledere i den danske folkeskole.

A.P. Møller Fonden lægger vægt på, at projekterne forberedes, gennemføres og følges op, så det får størst mulig effekt på elevernes læring og trivsel i folkeskolen. Projekterne skal give varige faglige og pædagogiske forbedringer i folkeskolen.

Modtagere af bevillinger fra A.P. Møller Fonden forpligter sig til at dele den opnåede viden og formidle projekterfaringer og resultater, så projektet får størst mulig nytte.

Lærere og pædagoger i folkeskolen

· Faglig opdatering

· Undervisningsfagskompetence (tidl. linjefagskompetence)

· Specialistkompetencer/faglige vejledere (f.eks. inden for matematik, naturfag, læsning, sprog, orienteringsfag, specialpædagogik, dansk som andetsprog og de praktiske/musiske fag )

· Klasseledelse

· Kreativ og praktisk udfoldelse, herunder idræt

· Øvrige indsatsområder, f.eks. talentudvikling, IT i undervisningen, digitalisering, undervisningsdifferentiering eller inklusion.

Skoleledelse i folkeskolen

· Pædagogisk ledelse

· Forandringsledelse

· Øvrige indsatsområder inden for skoleledelse.