Sådan påvirker weekendens storm morgentrafikken

Flere S-togsafgange er aflyst mandag morgen og færre vogne er sat ind på tog på kystbanen. Kørsel med vindfølsomme køretøjer frarådes på både Storebælts- og Øresundsbroen.

Arkivfoto: Al kørsel med vindfølsomme køretøjer frarådes hen over Storebælts- og Øresundsbroerne frem til kl. 11 mandag formiddag som følge af stormen Ingolfs hærgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal du med offentlig transport i hovedstadsområdet her til morgen, kan det være en god idé at tage hjemmefra i bedre tid end normalt.

Der er således aflysninger på flere S-togs afgange. Det gælder både på linjerne A, B og C, hvor der ifølge Rejseplanen er »enkelte aflysninger«, mens passagerer på linje E må forvente forlænget rejsetid.

Derudover vil der mandag være indsat færre vogne på flere af regionaltogene på strækningen mellem Helsingør Station og Malmø, og der kan derfor opstå pladsmangel i vognene på ruten.

Det samme gør sig gældende på regionaltog RE1338, der kører mellem Nivå og Københavns Lufthavn, oplyser DSB.

I løbet af natten har der været problemer på togstrækningen mellem Køge Station og Åmarken Station, hvor der har manglet strøm til at køre togene. Det skulle være ordnet kort før kl. 6 mandag morgen, så togdriften igen er optaget på strækningen.

Skal du med bus fra morgenstunden er det grund til at være særligt opmærksom på et par af linjerne nord for København.

Linje 388 og linje 361 er således omlagt i begge retninger som følge af vand på kørebanen.

388 er omlagt ved Rungsted Strandvej, hvor busserne på grund af vandstanden ikke kan holde ved flere stoppesteder, og det samme gælder for 361 ved Rågleje. Du kan få overblikket over de konkrete stoppesteder, der er påvirket, på rejseplanen.dk.

Pas på over broerne

Der er desuden grund til at være ekstra påpasselig, hvis man skal krydse en af de store broer mandag morgen i bil.

Vejdirektoratet fraråder nemlig fortsat kørsel med vindfølsomme køretøjer hen over Storebælt mandag morgen. Varslet gælder frem til kl. 11.

Broen var lukket for trafik i to timer natten mellem lørdag og søndag, men den har siden været åben for almindelig trafik.

Tidligere på morgenen frarådede Vejdirektoratet også kørsel med køretøjer, der er særligt vindfølsomme, over Øresundsbroen på grund af den kraftige blæst, men fra kl. 8.30 er det varsel afblæst.

Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund har været lukket først på natten på grund af forhøjet vandstand, men den er ifølge Nordsjællands Politi åben igen.