Sådan oplever 3.300 danske læger arbejdspresset på danske sygehuse

Se, hvor mange hospitalslæger der oplever, at arbejdspresset på deres afdeling er steget de seneste år. Resultaterne stammer fra Berlingskes rundspørge, som du kan se alle resultaterne fra her.

Se alle resultater fra Berlingskes rundspørge til danske hospitalslæger om arbejdspres (Foto: Morten Stricker/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker

Her finder du alle centrale resultater fra Berlingske rundspørge til hospitalslæger om arbejdspres.

Rundspørgen er foretaget blandt 17.000 medlemmer af Yngre Læger og Overlægeforeningen.

Om respondenterne

  • 3.349 læger ansat på offentlige sygehuse.
  • 45 procent er mænd
  • 41 procent er ansat i Region Hovedstaden
  • 61 procent er medlemmer hos Yngre Læger, resten er medlemmer af Overlægeforeningen

Rundspørgen er gennemført i marts 2017.

Resultater

Tallene er i procent.

Hvor tilfreds er du med dit job? Overvejer du at skifte job? Hvordan oplever du arbejdspresset i dit nuværende job for tiden? Hvordan oplever du arbejdspresset i dit job i dag i forhold til for fem år siden? Har du tidligere skiftet job pga. for stort arbejdspres? Har du i dit nuværende job oplevet at måtte gå på kompromis med kvaliteten i patientbehandlingen på grund af for stort arbejdspres? Har du i dit nuværende job oplevet at måtte gå på kompromis med kvaliteten i patientbehandlingen af andre årsager? Hvor ofte har du måttet gå på kompromis med kvaliteten i patientbehandlingen på grund af arbejdspres? (base: 2288 læger, der har oplever at gå på kompromis med kvaliteten) Har du det seneste år oplevet, at arbejdspres på din afdeling har betydet, at en patients tilstand blev forværret? Har du personligt inden for det seneste år som følge af arbejdspres begået fejl, der betød, at en patients tilstand er blevet forværret? Oplever du, at der er større eller mindre risiko for, at du som følge af stigende arbejdspres begår fejl, der forværrer patientens tilstand, i dag end for fem år siden? (Base: 2262 læger, der oplever stigende arbejdspres) Har du det seneste år oplevet, at arbejdspres på din afdeling har betydet, at en patient er afgået ved døden? Oplever du, at der er større eller mindre risiko for, at der på din afdeling som følge af stigende arbejdspres begås fejl, der kan medføre patientens død, i dag end for fem år siden? (Base: 2262 læger, der oplever stigende arbejdspres) Oplever du, at effektiviseringskravet på to procent har direkte indflydelse på dit arbejde? Hvordan oplever du mængden af tid til patientkontakt? (Base 3146: læger med patientkontakt)

Kilde: Berlingske