Sådan mødte Haugaard op til fest hos Margrethe

»Det er den højeste anerkendelse,« sagde Jacob Haugaard før dronning Margrethes velgørenhedsfest.

Det frivillige Danmark hos dronningen. Jacob Haugaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Bo Olsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var ikke kun helt almindelige mennesker, der havde fået en kongelig invitation. Også en lang række af kendte danskere blev takket af de kongelige for deres indsats i støtte- eller hjælpearbejdet.

Når man er blevet inviteret af selveste dronningen, trækker man også i det pæne tøj. Det havde de omkring 800 gæster også gjort, hvor det for flere af gæsternes vedkommende var første gang, de skulle møde de kongelige.

Damerne mødte for langt de flestes vedkommende op i lette men pæne og tækkelige sommerkjoler, mens herrerne var trukket i pæne jakkesæt. Bortset fra komikeren og entertaineren Jacob Haugaard.

Han mødte nemlig op i et jakkesæt som selv en skotte ville have betænkeligheder ved at tage på. Så store var ternene i komikeren og eks-politikerens røde og grønne jakkesæt nemlig. Men Haugaard bar i vanlig stil høj cigarføring sit tøj.

- Jeg er fra FF. Det betyder de festlige frivillige, lød det muntert fra komikeren, der ikke var det mindste nervøs over at skulle møde de kongelige, siger Jacob Haugaard til bt.dk.

- Jeg har jo mødt dem flere gang fra min tid i Folketinget, hvor jeg jo var regeringens parlamentariske skål på vægten og derfor mødte dronningen alene flere gange, fortale Jacob Haugaard.

Han er også kendt fra sin farverige optræden som konferencier på Grøn Koncert, hvor han ofte er set i netop det ternede jakkesæt.

- Alle de mange festivaler er båret af frivilliges indsats. Danmark ville falde sammen so en souffle, hvis de pludselig ville have løn. Og det her i dag, er den højeste anerkendelse. Så det er meget fint, roste Jacob Haugaard.

Dermed var han helt i tråd med Susanne Pilemark, der kom sammen med sin mand, Søren Pilemark. Begge er aktive i SOS Børnebyerne.

- Det er skønt, de kongelige anerkender det frivillige arbejde. Forhåbentlig kan det være en inspiration for andre til selv at gå i gang, løs det fra Pilmarks smukke hustru, inden parret som nogle af de sidste skyndte sig ind.

Indenfor i parken cirkulerede gæsterne afslappede rundt under to store pavilloner. I den ene gik Mary, Marie og Joachim rundt og hilste på gæsterne. Ifølge kilder stod det gæsterne frit for bare at gå hen og hilse eller få en sludder med de kongelige. Noget anderledes forholdt det sig i den tilsvarende pavillon, hvor dronningen og prinsgemalen holdt til.

Her havde regentparret valgt at sidde ved hver sit runde bord, hvor gæsterne blev bedt om at komme hen hilse på Margrethe og Henrik.

Når gæsterne ikke talte med de kongelige kunne de nippe til sandwich med cremet flødeost og agurk, blinis med ørredrogn eller knækbrød med laks. Og til den søde tand var der nøddebund med jordbærmousse eller brownie med sommer bær. Som sædvanlig blev prinsens vin serveret til. Eller gæsterne kunne skylle efter med fadøl.