Sådan må du bruge det forurenede vand

Kog vandet og undgå diarre og opkast

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For at undgå problemer med diarré og utilpashed efter fredagens forurening af drikkevandet i hovedstadsområdet skal man koge vandet på denne måde:

* Vandet skal opvarmes til 100 grader. Det vil sige spilkoge i to minutter.

* Bruger man elkedel, skal vandet have to opkog med 2-5 minutters mellemrum.

* Drikkevand: Drik kun kogt, afkølet vand.

* Skylning af salat: Det forurenede vand må IKKE bruges til at skylle grøntsager, der skal spises rå. Brug kogt, afkølet vand.

* Personlig hygiejne: Kommunevandet kan bruges til brusebad og karbad. Vær opmærksom på, at børn ikke drikker vandet. Vask hænderne inden madlavning i kogt, afkølet vand.

* Tandbørstning: Brug IKKE forurenet vand - men kogt, afkølet vand. Proteser o.l.n. kan ofte renses ved at blive lagt i kogt, afkølet vand.

* Opvask: Forurenet drikkevand bør IKKE bruges til opvask i hånden. Opvaskemaskine kan bruges, hvis vandet ved slutskylning når en temperatur på mindst 60 grader.

* Tøjvask: Til maskinvask skal temperaturen så vidt muligt være mindst 60 grader.

* Vanding: Grøntsager, der spises rå, må ikke vandes med forurenet vand.

Kilde: Københavns Kommune

/ritzau/