Sådan! København er igen kåret til verdens bedste by

Et amerikansk designmagasin har netop udpeget den danske hovedstad som den bedste by at bo i. Det er langt fra første gang, København får en så fin titel.

Arkivfoto: Cykelbroen, der forbinder Vesterbro med Islands Brygge, åbnede i sommeren 2014, og er ifølge det amerikanske designmagasin Metropolis en af Københavns perler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er du bosat i København, er du heldig.

I hvert fald hvis man skal tro det amerikanske designmagasin Metropolis, der netop har kåret den danske hovedstad til den bedste by at bo i i verden.

Det er særligt de gode muligheder for at komme rundt på cykel, de mange hyggelige offentlige pladser og det ny nordiske køkken, der har hevet topplaceringen hjem til København.

Cykelruter og hyggelige pladser

Blandt andet bliver de mange cykelruter over og omkring havneområdet fremhævet, og man fornemmer særligt fascinationen for Cykelslangen og cirkelbroen, hvoraf sidstnævnte blev designet af Olafur Eliasson med inspiration fra masterne på sejlbåde. Også Ophelia Beach vved Skuespilhuset bliver nævnt som et af de havneområder, der er blevet gjort tilgængeligt for den almindelige københavner med byfornyelsen.

Faktisk har København så mange gode løsninger, at flere andre byer - blandt andet den amerikanske storby New York - ifølge artiklen er blevet »Copenhagen-ized« ved at lade sig inspirere af nogle af løsningerne i den danske hovedstad.

Og det er da heller ikke første gang, at København får tildelt en så fin titel.

Hovedstaden har fået flere kåringer

Tidligere på året kårede også det britiske designmagasin Wallpaper byen til verdens bedste by. Her var argumenterne byens store udbud af lækre mad- og kulturoplevelser, hvor Papirøen og Kødbyen særligt blev fremhævet.

Også det internationale livstilsmagasin Monocle har kåret København til den bedste by at leve i - og har tilmed givet byen titlen hele tre gange. Her er det elementer som grønne områder og en intelligent byplanlægning blandt forklaringerne på den gode placering.

Efter København på Metropolis' liste over bedste byer at bo i lige nu kommer flere andre europæiske hovedstader som Berlin og Helsinki, mens Singapore og Wien sniger sig ind på henholdsvist fjerde og femtepladsen på listen. Du kan se hele Metropolis' liste her.