Sådan kan du tivolisere dit hjem

Møbler, spejle, ja hele dørpartier fra spise- og danseetablissementet Nimb i Tivoli bliver solgt på auktion den 3. februar sammen med karusselheste og andre effekter fra forlystelseshaven.

Foto: Jan Jørgensen Fold sammen
Læs mere

Hvis man har nogle særlige minder fra Restaurant Nimb eller måske bare står og skal bruge 16 lysekroner og et halvt hundrede forgyldte rokokomøbler, fordi man er ved at indrette sit nye hus, vil det være en god idé at kigge indenfor i Bernstorffsgade 5 næste lørdag.

Der kan man nemlig opleve en københavnerbegivenhed af de meget sjældne, når Tivoli holder auktion over interiøret fra Nimb, der skal undergå en gennemgribende renovering. Det gamle danse- og spisested skal laves om til gourmetrestaurant, brasserie, et lille hotel og specialbutikker, og kun baren på 1. sal beholder størstedelen af sine stole, spejle og lysekroner.

Samtidig har Tivoli også ryddet lidt op på sit lager og sælger ud af opstaldede karusselheste, rickshaws, spilleautomater, baldakiner m.m.

Det er Bruun Rasmussen Kunstauktioner, der står for auktionen, og Anders Fredsted fra auktionshuset, der til daglig har med ældre møbler at gøre, understreger, at selv om effekterne fra Nimb er gamle, er det de færreste, der har stået i etablissementet i over 100 år.

»Et par store franske kandelabre af forgyldt og patineret bronze og et tilsvarende kaminur fra midten af 1800-tallet har f.eks. kun hørt til på Nimb de sidste 15 år,« siger Anders Fredsted.

Tre dørpartier i Louis XVI-stil har dog været med til at skabe stemning på Nimb fra senest 1920 og er hver især vurderet til 20.000-30.000 kr. De kræver både plads - de er 4,54 meter høje og 4,00 meter brede - og fingersnilde. Det er nemlig køber, der skal afmontere partierne, der er af hvidmalet og guldstafferet træ med pilastre af marmoreret træ, buede overdele med medaljoner og vaser og med fire vinduespartier.

Fra Tivolis 150 års jubilæum i 1993 kan man byde på et vægrelief af 80 fliser med Harlekin og Columbine. Det er 1,67 meter højt og 2,07 meter bredt og vurderet til 2.000-4.000 kr. En charmerende mandshøj kat med bevægeligt hoved og en hale, der kan bruges som trappe, udført omkring 1958 af Gunnar Westman, og vurderet til 8.000-10.000 kr., og en vippe af træ med to påfugle, vurderet til 12.000-15.000 kr., er fra Tivoli uden for Nimb.

Auktionen begynder kl. 13.00 den 3. februar, og der er eftersyn samme dag fra kl. 10.00.