Sådan har danmarkskortet forandret sig på fem år: DF er forsvundet – S og V har genvundet terræn

Ved valget i 2014 til Europa-Parlamentet blev det Dansk Folkeparti største parti i de fleste kredse. Men partiet vandt ikke i en eneste kreds ved det netop overståede valg.

EP19: Kristian Thulesen Dahl og Peter Kofod, da Dansk Folkeparti holder pressemøde om det kommende Europa-Parlamentsvalg i Bibliotekshaven ved Christiansborg i København, fredag den 24. maj 2019. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali

Blot et enkelt mandat blev det til for Dansk Folkeparti ved valget til Europa-Parlamentet. I 2014 fik partiet fire mandater.

Dansk Folkeparti blev dengang det største parti i 71 kredse. Ved valget søndag blev partiet det største i en eneste af de i alt 92 kredse.

Nedenfor kan du se, hvordan danmarkskortet er blevet forandret fra 2014-valget til 2019-valget. Kortene er farvet efter, hvilket parti der fik den største stemmeandel i kredsen.

Berlingskes kort er udarbejdet på baggrund af Danmarks Statistiks valgdata. Kortet bygger på 100 procent optalte stemmer og er det endelige resultat.