Sådan fuppede aviserne læserne 1. april

Salg af Storebæltsbroen til Goldman Sachs og slagtning af hunde til de danske middagsborde. Det var nogle af ingredienserne i avisernes snydehistorier 1. april.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Avislæsere skal tage sig i agt, når de bladrer tirsdagens aviser igennem. En række aprilsnarre har vanen tro fundet vej til spalterne.

Læsere af Ekstra Bladet kan eksempelvis få formiddagskaffen galt i halsen ved at læse, at finansminister Bjarne Corydon (S) agter at sælge Storebæltsbroen til den udskældte amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, der for nyligt købte en del af energiselskabet DONG.

Salget af Storebæltsbroen skal dække en del af underskuddet i regeringens togfond, der ifølge Ekstra Bladet mangler penge.

EU spiller også en rolle i flere af dagens kuriøse historier. Information skriver, at en ny EU-forordning vil bane vejen for hundekød i køledisken. I eksempelvis Rumænien opdrætter de hunde til at spise, og nu er EU klar til at harmonisere og tillade opdræt af hunde med slagtning og salg for øje i alle EUs medlemslande.

EU bliver også blandet ind i det kommende internationale Melodi Grand Prix i København til maj. Her har BT opsnuset en fortrolig mail fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til den danske vinder, Basim, hvor statsministeren foreslår, at den unge sanger skifter Dannebrog ud med EU-flaget som baggrund, når han indtager den internationale scene i København 10. maj.

BTs politiske kommentator, Søs Marie Serup, mener at vide, at statsministerens initiativ i virkeligheden er udtryk for statsministerens desperate bejlen efter et EU-topjob.

Vi bliver i de EU-relaterede, hvor Europabevægelsen kan meddele, at de i dag har fået et markant nyt medlem. Det er nemlig EU-skeptikeren Morten Messerschmidt, der skulle have skiftet mening i sin opfattelse om, hvorvidt Danmark bør være medlem af EU.

Derudover kan EU selv meddele, at der arbejdes på et standardiseret europæisk alfabet, som kommer til at indeholde 35 bogstaver, bl.a. både Æ og Ø. Vi må dog sige farvel til Å'et.

Politiken giver fodboldglade danskere nyt håb og skriver, at Danmark alligevel kan få en billet til VM i fodbold til sommer i Brasilien. Det Europæiske Fodboldforbund, UEFA, har ifølge avisens oplysninger bedt Danmark stå standby, da flere lande risikerer at ryge ud af det gode selskab.

Eksempelvis kan Rusland nemt blive udelukket på grund af landets voldsomme fremfærd mod Ukraine, skriver Politiken. Assisterende landstræner Peter Bonde hilser naturligvis meldingen mere end velkommen og ville nok have foretrukket, at det ikke blot var en aprilsnar.

Bliver vi i sportens verden kan Dansk Tennisforbund meddele, at Kenneth Carlsen er klar til at gøre comeback i weekendens Davis-cup kamp mod Luxenbourg, hvor han træder ind som afløser i double-kampen, ved siden af Frederik Løchte Nielsen.

Musikmagasinet Gaffa, har nok knust en del teenagepigers hjerte med deres aprilsnar om, at One Direction er gået i opløsning. Det skulle angiveligt skyldes, at Harry Styles har dannet et nyt band som hedder Another Direction.

Zoologisk Have har nok forlænget harmen mod dem, fra verdens dyreværnsforkæmpere, med deres aprilsnar. De søger nemlig en ny marketingchef på Jobindex, som skal lancere deres nye taskekollektion, som kommer til at bære navnet "Marius", og taskerne skal eftersigende fremstilles af løve- og girafskind.

Den Blå Planet meddeler, at de fra i dag indlemmer en radioaktiv blæksprutte, som stammer fra området omkring atomkraftværket Fukushima i Japan, i deres kæmpe akvarium. Blæksprutten skulle udvise en usædvanlig høj intelligens, og bl.a. skiftet farve efter de ansattes uniformer.

Saxo.com og Politikens forlag har i dag givet efter for den store efterspørgsel og introduceret venstrehåndsbøger. Da ca. hver 10. dansker er venstrehåndet, regner de med et kundegrundlag på omkring 500.000, bare i Danmark.

Lokalaviserne rundt omkring i landet er også på banen men sjove historier. En af de bedre stammer fra Lokalavisen Vejle som bringer nyheden om, at Allan »Vild Med Dans« Simonsen, åbner sin egen danseskole i hjembyen. Allan Simonsen udtaler selv at, "dansen har åbnet mine øjne for en helt ny verden. Den oplevelse vil jeg gerne dele med vejlensere og andre med mod på at prøve noget nyt."

Den sidste må også være den største. Til stor overraskelse har Bornholms Regions Kommune i dag præsenteret Bruce Springsteen, som underholdning til årets folkemøde på solskinsøen - en gratis koncert i øvrigt. Helt forståeligt finder borgmester Winni Grosbøll det meget svært, at få armene ned ovenpå den nyhed.

Også Berlingske har en aprilsnar i dagens avis. Se selv om du kan finde den på b.dk.